Logo

Telegram
Facebook

Про виконання бюджету міської територіальної громади за 2022 рік


За звітний період обсяг доходів бюджету міської територіальної громади (без врахування власних надходжень бюджетних установ) становить 235932,0 тис.грн, у тому числі надходження до загального фонду бюджету становлять 235872,2 тис.грн, з них надходження податків та зборів – 157439,3 тис.грн, або 102,6% до плану, міжбюджетні трансферти – 78432,9 тис.грн, або 99,4% до річного плану, надходження до спеціального фонду становлять 59,8 тис.грн, або у 2,2 рази більше річного плану.

В структурі доходів загального фонду бюджету (без врахування трансфертів) найбільша питома вага належить:

- податку на доходи фізичних осіб – 69,4%

- місцевим податкам і зборам – 22,9%;

- внутрішнім податкам на товари та послуги (акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами та пальне) – 5,1%.

Ресурси бюджету міської територіальної громади, відповідно до вимог чинного законодавства, спрямовувались, в першу чергу, на заробітну плату з нарахуваннями, оплату енергоносіїв та комунальних послуг, оплату харчування дітей та учнів, соціальні виплати.

Видатки в 2022 році здійснювались відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» зі змінами, якою визначено черговість та перелік здійснення платежів Казначейством за дорученнями клієнтів з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка за видатками загального та спеціального фонду місцевих бюджетів за напрямками використання.

Видатки загального фонду бюджету виконано в сумі 220940,8 тис.грн, або 84,8% від плану періоду.

Видатки загального фонду спрямовано :

- на утримання установ – 84,7% , або 187012,7 тис.грн;

- на охорону здоров’я – 4,7%, або 10449,7 тис.грн;

- на соціальний захист населення – 2,6% , або 5827,5 тис.грн;

- на житлово – комунальне господарство – 4,6 % , або 10106,2 тис.грн;

- на утримання доріг – 1,9 % , або 4155,9 тис.грн;

- на заходи громадського порядку – 0,3%, або 753,9 тис.грн;

- на заходи за рахунок коштів резервного фонду бюджету у зв’язку з введенням воєнного стану – 1,1%, або 2448,1 тис.грн;

- на інші видатки – 0,1 %, або 186,8 тис.грн.

Заробітна плата працівникам бюджетних установ за грудень виплачена у повному обсязі. Сплачені спожиті бюджетними установами енергоносії та комунальні послуги, відповідно до наданих пропозицій головних розпорядників бюджетних коштів.

Комунальним некомерційним підприємством «Синельниківська центральна міська лікарня» Синельниківської міської ради» використано 6010,8 тис.грн на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, з них коштами субвенцій територіальних громад - 2706,7 тис.грн.

Комунальним некомерційним підприємством «Синельниківський центр первинної медико-санітарної допомоги Синельниківської міської ради» використано 4438,9 тис.грн на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, забезпечення препаратами 2 пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю, забезпечення 1 дитини, хворої на фенілкетонурію лікувальними сумішами, забезпечення медикаментами пільгової категорії населення (онкопатологія, психічні розлади, хвороба паркінсона, міостенія), забезпечення дітей з інвалідністю медикаментами, придбання туберкуліну, придбання електричних котлів та комплектуючого обладнання для системи опалення, придбання меблів та обладнання.

На соціальний захист населення (без видатків на утримання установ) використано 5827,5 тис.грн на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом, на компенсаційні виплати за пільговий проїзд залізничним транспортом, на проведення заходів для молоді, на матеріальну допомогу окремим категоріям громадян, на соціальні гарантії фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам,на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на інші видатки.

На оплату робіт з благоустрою міста та житлово – комунальні послуги спрямовано 10106,2 тис.грн. Видатки використано на утримання об’єктів благоустрою.

На утримання доріг використано 4155,9 тис.грн. Видатки спрямовано на поточний ремонт доріг та встановлення дорожніх знаків.

На утримання системи відеоспостереження та охорону міста використано 753,9 тис.грн.

За рахунок коштів резервного фонду бюджету спрямовано 2448,1 тис.грн, з них придбано медикаменти та інші матеріали комунальному некомерційному підприємству «Синельниківська центральна міська лікарня» Синельниківської міської ради», продуктові набори для внутрішньо переміщеного та/або евакуйованого населення, паливно – мастильні матеріали, матеріали для обладнання укриттів та поточний ремонт, придбання матеріалів, придбання та встановлення в Пункти Незламності печей булер'яного типу, товарно – матеріальні цінності та обладнання.

Надано субвенцію державному бюджету на виконання заходів міської програми забезпечення громадського порядку та громадської безпеки на території міста для придбання паливно – мастильних матеріалів Синельниківському РУП ГУНП в Дніпропетровській області та 48 Державній пожежно – рятувальній частині ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Надано іншу дотацію Синельниківському районному бюджету на облаштування приміщення для розташування Синельниківського Головного управління ДПС України в Дніпропетровській області.

Надано іншу субвенцію обласному бюджету на заходи по підготовці до опалювального сезону Синельниківського професійного ліцею.

Виконання видатків спеціального фонду становить 6973,8 тис.грн на придбання генератора комунальним некомерційним підприємством «Синельниківський центр первинної медико-санітарної допомоги Синельниківської міської ради», на капітальний ремонт частини будівлі (коридорів та сходових клітин) міської лікарні, на придбання генераторів та перетворювачів частоти в споруди цивільного захисту найпростіших укриттів в підвальних приміщеннях ліцеїв, за рахунок коштів резервного фонду бюджету спрямовано придбано намет для пункту обігріву, генератор, твердопаливний котел (як резервний) в ЗПСМ №3, проведено будівництво криниці (каптажний водозбір) для забезпечення стабільної, безперебійної цілодобової медичної допомоги населенню з дотриманням санітарних норм та забезпечення лікарні технічною водою на випадок відключення централізованого водопостачання та проведено видатки на утримання установ за рахунок власних надходжень.

Видатки за рахунок власних надходжень установ спрямовані на заробітну плату педагогічних працівників школи мистецтв, на харчування дітей та учнів, на енергоносії, інші поточні та капітальні видатки установ.

Виконання бюджету міської територіальної громади за 2022 рік (доходи, видатки - в таблиці)

Публічне представлення інформації про виконання бюджету міської територіальної громади за 2022 рік відбудеться 09 лютого 2023 року о 13 годині в кімнаті №3 виконавчого комітету міської ради.


adm. - 26.01.2023.