Logo

Telegram
Facebook

Звернення депутатів Синельниківської міської ради VІІІ скликання про засудження збройної агресії російської федерації…


Президенту України

Прем’єр-міністру Денису ШМИГАЛЮ

Голові Верховної ради України

Руслану СТЕФАНЧУКУ

Звернення

депутатів Синельниківської міської ради VІІІ скликання

про засудження збройної агресії російської федерації проти України

та підтримку територіальної цілісності і незалежності України.

Ми, депутати Синельниківської міської ради VІІІ скликання, виражаючи суверенну волю мешканців міста Синельникового, дбаючи про забезпечення прав і свобод людини, спираючись на європейську ідентичність Українського народу і незворотність європейського та євроатлантичного курсу України, виступаємо за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та мир у Європі.

Військове вторгнення на територію України, розпочате 24 лютого 2022 року, використовується росією, як засіб впливу на внутрішню й зовнішню політику України та політику міжнародних організацій щодо України.

Російська федерація систематично здійснює військові напади, руйнуючи житлові будинки, лікарні, школи, дитячі садки та об’єкти цивільної інфраструктури в Україні, знищує культурні пам’ятки, приносить страждання та ставить під загрозу життя незліченної кількості українців. Це військовий злочин проти людства та геноцид українського народу. Віримо, що міжнародне правосуддя буде здійснено, а винні у злочинах, скоєних в Україні, будуть покарані.

Ми, депутати Синельниківської міської ради VІІІ скликання, найрішучішим чином засуджуємо агресію російської федерації проти України в порушення Статуту ООН. Вважаємо такі дії російської федерації спланованим знищенням Української нації та підтримуємо позицію Верховної Ради України, висловлену у Заяві про вчинення російською федерацією геноциду в Україні, яка прийнята народними депутатами України 14 квітня 2022 року.

Ми підтримуємо дії Президента України у його стійкості і героїзмі під час захисту територіальної цілісності країни.

Ми також висловлюємо вдячність тим державам, лідери яких не лише заявили про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, але й конкретними справами довели і продовжують доводити прихильність до міжнародного права та демократичних цінностей.

Ми пишаємося Збройними силами України, адже саме українські воїни виборюють незалежність України. Віримо в наших захисників, силу духу і героїзм українського народу та в нашу Перемогу!

Слава Україні!

Затверджено рішенням міської ради від 12 липня 2022 року №396-19/VІІІ


adm. - 13.07.2022.