Logo

Telegram
Facebook

Зустрілися з талановитою землячкою - письменницею Людмилою Охріменко


Синельниківщина завжди славилася талановитими людьми. У день народження нашого міста випала гарна нагода поспілкуватися з видатною землячкою - письменницею Людмилою Охріменко.

Синельниківці більше знають пані Людмилу за прізвищем Шумейко, яка закінчила школу №4 (нині ліцей №4).

Тривалий час Людмила Охріменко жила в Криму, потім переїхала до Харкова. Займалася бізнесом. Багато років працювала на державній службі. 

Писати почала ще у дитинстві. Вважала свою творчість аматорством.

А потім наступив 2014 рік, який змінив не лише життя нашої країни, а й її особисте. Віддала перевагу всьому українському. Почала волонтерити, до 2017 року їздила на передову. З'явилися твори  про війну. Свій прибуток від книжок пані Людмила віддає на допомогу фронту.

Сьогодні у творчому доробку нашої письменниці – книги про жінок і для жінок, на воєнну тематику.

В основі сюжетних ліній – історії реальних людей: жінок та молодих дівчат, військових, волонтерів, тих, хто перебував в окупації, полоні.

Вже користуються неабиякою популярністю твори «Пригоди дорослого Буратіни жіночої статі», оповідання «Заїда», «Пригоди мухи в окропі на окупованій території», «Волонтерські історії», «Легка поведінка». 

Роман «Оскар» визнаний найкращим на воєнну тему за версією Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова - 2021». Твір розповідає про історію полону і втечі українського офіцера – спецпризначенця, який ціною неймовірних зусиль, через страх і біль перемагає сильного і підступного ворога. Він - справжній український воїн, кримський татарин, мусульманин, офіцер розвідки.

Невиправна оптимістка, яка вважає, що дива трапляються там, де їх ретельно і наполегливо створюють працьовиті люди. Так, це саме про нашу шановну літераторку Людмилу Охріменко.

Книги письменниці сповнені бадьорістю, надихають, зміцнюють нашу віру у силу життя, у Перемогу.  Вони допоможуть зберегти пам’ять про тих, хто сьогодні виборює майбутнє України, для наступних поколінь українців.

Творчу зустріч відвідав міський голова Дмитро Зражевський, освітяни, працівники культури.

Примірники своїх книг та інших авторів Людмила Охріменко передала  до міської дитячої бібліотеки.

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 22.09.2023.