Logo

Telegram
Facebook

Зірка Мензатюк — одна з найулюбленіших письменниць українських дітей, казкарка, журналістка


21 жовтня 2024 року святкує свій 70-річний ювілей чарівна та талановита Зірка Мензатюк — одна з найулюбленіших письменниць українських дітей, казкарка, журналістка.

Зірка Мензатюк — авторка понад п’ятнадцяти книжок для дітей та підлітків. Лауреатка літературних премій імені Наталі Забіли, імені Лесі Українки, Міжнародного літературного конкурсу в США.

 

Твори цієї чарівної пані завжди закорінені в українськість. Авторка пише про історію, мову, традиції, флору й фауну, міста й регіони України. Теми різні, але сталим є один факт, всі книжки Зірки Мензатюк - цікаві.

 

Мудрі і світлі казки й оповідання письменниці люблять не лише діти, а й дорослі.

«Попри все діти лишаються дітьми, з їхньою ранимістю, про яку письменник ніколи не забуде, з бажанням посміятися, з любов’ю до таємничих, загадкових речей. Їм потрібні твори, які несуть надію. Допомагають перебути лихоліття, не зламавшись під його тягарем. Не давши перетворити себе на жертву. Водночас дітям потрібні й веселі, сонячні, світлі книжки, що аж бризкають сміхом і наповнюють радістю». — Зірка Мензатюк.

 

Саме з нагоди Дня народження улюбленої письменниці в Синельниківській міській дитячій бібліотеці презентована ювілейна виставка «Зірка Мензатюк — у пошуках пригод і чудес».

 

За інформацією міської дитячої бібліотеки


Прес-служба СМР - 21.10.2024.

Українська
Англійська