Logo

Telegram
Facebook

Земля міста для воїнів АТО


У залі засідань міської ради відбулася зустріч міського голови Дмитра Зражевського з ветеранами АТО та членами їх сімей. Також на зустрічі були присутні: секретар міської ради Олена Заіка, заступники міського голови, керівники та члени двох постійних депутатських комісій: з питань архітектури, містобудування та земельних відносин, з питань законності та депутатської діяльності, представники ветеранських громадських організацій, журналісти місцевих газет.

Як повідомив міський голова Дмитро Зражевський, основна мета зустрічі - прийняти консолідоване рішення щодо розподілу 23 земельних ділянок для воїнів АТО, розташованих на території міста Синельникового.

За інформацією секретаря міської ради Олена Заіка, на сьогоднішнй день всі громадяни України, в тому числі і учасники АТО, мають право отримати 2 га землі для ведення сільського господарства в будь-якому населеному пункті країни. Проте нормативного документа, який регулював би порядок виділення земельних ділянок сільськогосподарського призначення учасникам АТО немає. Тому рішенням міської ради від 30 вересня 2016 року депутати затвердили комісію, яка, спільно з іншою комісією міськвиконкому щодо забезпечення законності з питань видачі земельних ділянок воїнам АТО, повинна розробити проект Положення щодо розподілу земельної ділянки в північно -східній частини міста між учасниками АТО і сім'ями, члени яких загинули в АТО. Загальна площа земельної ділянки становить 45,25 га.

За результатами роботи комісій, такий проект положення розроблено і буде запропоновано на розгляд депутатів вже на найближчий сесії міської ради 09 листопада 2016 року. Комісія пропонує в першу чергу розподілити земельні ділянки вдовам і батькам загиблих в АТО, інвалідам, пораненим і учасникам АТО, які мають державні нагороди. Далі земельні ділянки пропонуються учасникам АТО (які мають посвідчення учасника бойових дій) за датою написання заяви на отримання земельної ділянки. Таким чином, 10 земельних ділянок планується надати батькам та вдовам загиблих військовослужбовців, 1 - інваліду війни, 1 - ветерану АТО, нагородженого державною нагородою, інші 11 - за датою надання заяви.

Взагалі ж, на сьогоднішній день, на отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства від учасників АТО надійшло 87 заяв (3- з інших міст): 50 - до міськвиконкому, 37 - до управління Держгеокадастру Синельниківського району. Отримали земельні ділянки 48 чол., з них: 3 вдови, 1 мати загиблого воїна, 3 інваліда війни, 2 воїнів, нагороджених державними нагородами. 18 учасникам АТО земельні ділянки виділені, але документи знаходяться в стадії оформлення.

За результатами обговорень, ветерани АТО в цілому підтримали такий розподіл земельних ділянок. Остаточне рішення прийматимуть депутати міської ради.

Дивлячись на перспективу, міський голова Дмитро Зражевський повідомив, що наступного року, після розробки відповідної документації, власниками земельних ділянок сільгосппризначення стануть ще 10 громадян.

Проводитиметься робота й щодо розробки документів для земельної ділянки в районі Синельниківського професійного ліцею. Дану землю планується розподілити на 90 ділянок для надання ветеранам АТО для будівництва і обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд, сюди будуть підведені водопровідні та електричні мережі, прокладено дороги з твердим покриттям. За попередніми даними, згоду отримати землю для будівництва в цьому районі міста вже надали близько 40 громадян даної категорії.

Наприкінці зустрічі керівник міста нагадав ветеранам АТО, що кожного першого понеділка місяця о 15.00 у міськвиконкомі на них чекають представники різних служб: медицини, військкомату, центру зайнятості, відділу освіти, центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді тощо для того, щоб допомогти вирішити актуальні для кожного питання.

Звертаючись до представників ветеранських громадських організацій, воїнів АТО та членів їх сімей, Дмитро Зражевський закликав вирішувати усі питання разом та конструктивно.


adm. - 03.11.2016.