Logo

Telegram
Facebook

Здолали труднощі разом


Два роки потому в одній із секцій гуртожитку Синельниківського професійного ліцею були проведені ремонтні роботи. В рамках програми Європейського Союзу, за кошти Благодійного фонду «Допомога Дніпра», були відремонтовані житлові кімнати та приміщення загального користування, обладнано санітарні кімнати та кухонні блоки, придбано побутову техніку, меблі та постільну білизну. Комфортні умови були створені для прийому громадян - вимушених переселенців зі східних та південних регіонів України.

На сьогоднішній день тут проживають 15 переселенців зі сходу України, в тому числі 2 дітей. Для заселення у гуртожиток необхідно отримати дозвіл, який видається за рішенням спеціальної комісії виконавчого комітету міської ради.

Нещодавно на долю вимушених переселенців випали нові випробування: в результаті пошкодження лінії електропередач, будівля залишилася без світла та тепла. Без електропостачання зосталися також навчальний корпус та виробничі майстерні ліцею, який підпорядковується обласному управлінню освіти.

Ситуація була ускладнена тим, що силовий кабель проходить під землею, до підстанції ПАТ "Синельниківський ресорний завод", куди доступ без узгодження з керівництвом підприємства неможливий. Визначити місце пориву в даній ситуації можна було лише за допомогою спеціальної лабораторії, якої в місті Синельниковому немає.

Завдяки злагодженим діям міського голови Дмитра Зражевського, начальника Синельниківського району електричних мереж Сергія Лобзи, керівництва ресорного заводу, допомозі працівників Синельниківського міськрайонного управління ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій під керівництвом Олега Підлубного, Синельниківського професійного ліцею на чолі з виконуючою обов'язки Любов'ю Жестовською, проблему було вирішено.

До Синельникового, за зверненням міського голови, синельниківських енергетиків до «Дніпроенерго», була направлена пересувна лабораторія із м.Новомосковська, спеціалісти якої протягом тижня з’ясовували, де саме стався порив. У той час у гуртожиток та навчальний корпус ліцею світло та тепло надходило від генератору, що був у ліцеї. Вирішити питання з бензином для роботи приладу допоміг міський голова Дмитро Зражевський. Рятувальники, у бачку-термосі привозили до гуртожитку гарячу воду. Працівники ліцею приносили переселенцям з дому гарячі страви, у себе вдома заряджали їхні телефони.

"Сьогодні як у гуртожитку, так і в корпусах ліцею тепло. Є світло, гаряча вода. Життя у гуртожитку та навчальний процес у закладі проходять у звичному режимі, - зазначає Любов Жестовська.- Хочу подякувати керівнику міста Дмитру Зражевському, під чітким керівництвом якого всі необхідні служби спрацювали разом на позитивний результат. Дана ситуація всіх нас згуртувала в одну єдину родину. Довела, що всі питання можна вирішувати лише, коли всі працюють узгоджено! "

Переселенка Юлія Христич переїхала до міста Синельникового із Харциска разом зі своєю сестрою. Говорить, що умовами проживання в гуртожитку задоволена, тут затишно та тепло, є все необхідне для життя: бойлери, які подають гарячу воду, душова кабіна, пральна машина-автомат, холодильники, кухня. Добрі та привітні, небайдужі до чужого горя люди, які допомагають чим можуть.

Світлана Власова із Макіївки проживає у гуртожитку з онуком, з нетерпінням чекає на приїзд свого чоловіка. Це вона запросила його до міста Синельникового із неспокійного сходу. Наразі йде оформлення необхідних документів.

У гуртожитку вимушені переселенці забезпечені усім необхідним. Проте меблі, особливо шафи, полочки, не будуть зайвими. Одяг та побутові речі також стануть у нагоді.

Тож, шановні городяни, не будьте байдужими, якщо у вас є зайві речі, меблі, можете передати їх у користування іншим. Таку допомогу жителі гуртожитку приймуть із вдячністю.

img-20171113-095110.jpg
img-20171113-101031.jpg
img-20171113-101300.jpg
img-20171113-101416.jpg


adm. - 13.11.2017.