Logo

Telegram
Facebook

Завершено І етап реконструкції очисних споруд каналізації міста


Тривалий час місто Синельникове потерпало від відсутності сучасної водоочисної системи та системи каналізації.

Діюча система була побудована ще у середині 70-х років минулого століття і за час експлуатації жодного разу не ремонтувалася. Також не проводилася заміна технологічного обладнання. Каналізаційні споруди не забезпечували необхідний ступінь очищення стоків, які скидалися в ріку Дніпро.

Для вирішення цієї проблеми, за ініціативи міської влади було розроблено проект "Реконструкція очисних споруд каналізації м.Синельникового", проте через брак коштів активні роботи були розпочаті лише у 2011 році завдяки зусиллям міського голови Дмитра Зражевського.

У 2015-2016 роках, за сприяння депутата Дніпропетровської обласної ради Святослава Олійника, з бюджету області були виділені кошти для продовження робіт І етапу реконструкції міських очисних споруд.

Днями ці роботи були завершені. Роботи проводила підрядна організація ТОВ "Омега СК" з м.Дніпра, яка спеціалізується на будівництві очисних та гідроспоруд.

За словами керівника підрядників Володимира Литовченка, І етап передбачав реконструкцію об'єктів механічного очищення стоків. В результаті проведено: капітальний ремонт насосної станції, реконструкцію зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення, напірного колектору, реконструкцію пісколовок та пісколовних майданчиків, реконструкцію станції сирого осаду, виготовлення та монтаж мулоскребів, реконструкцію первинних відстійників.

Відтепер, як повідомив начальник дільниці по обслуговуванню каналізаційних мереж та очисних споруд СМКП «Водоканал» Микола Прядко, стоки міста будуть проходити повний цикл механічного очищення, після чого потраплятимуть у ставок-накопичувач (так звану Дамбу), а далі, з дозволу санітарно-епідеміологічної служби, по системі балок спускатимуться в р.Дніпро.

Керівник міського комунального підприємства "Водоканал" Андрій Панченко під час огляду об'єкту представниками місцевої преси повідомив, що на очисних спорудах працює пункт прийому рідких нечистот від населення шляхом вивозу асенізаторськими машинами. Усі зливи в межах міста є незаконними. Турбуючись про екологічну безпеку городян, Андрій Панченко закликав підприємців, які надають такі послуги населенню, укладати з підприємством відповідні угоди. З метою виявлення таких порушень, "Водоканалом" проводяться спеціальні рейди, на порушників складаються адміністративні протоколи.

"Запуск системи механічної очистки дозволить проводити якісну очистку стічних вод, що потрапляють в акваторію Дніпра., що позитивно впливатиме на екологічну безпеку як мешканців міста, так і інших населених пунктів, - говорить керівник "Водоканалу". - Проте на цьому робота не закінчуватиметься. В подальшому, за умови фінансування з обласного бюджету, будуть проведені роботи ІІ етапу проекту "Реконструкція очисних споруд каналізації м.Синельникового": реконструкцію біологічної системи очищення стоків".

Керівництво "Водоканалу" висловлює слова вдячності працівникам підрядної організації ТОВ "Омега СК" за якісно виконані роботи.

img-20161118-100823.jpg

img-20161118-101855.jpg
img-20161118-102014.jpg
img-20161118-102132.jpg
img-20161118-102309.jpg
img-20161118-102443.jpg
img-20161118-102638.jpg


adm. - 18.11.2016.