Logo

Telegram
Facebook

Засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості


Підвищення рівня громадської безпеки та соціальної згуртованості громади – пріоритетні напрямки роботи дорадчо-консультативного органу, що діє при міській раді під керівництвом секретаря міської ради Олени Заіки та координатора - фахівця з мобілізації громад від ПРООН в Україні Михайла Кареліна.

На черговому засіданні продовжили діалог із представниками громадськості, поліції, ДСНС, соціальної та культурної сфери. 

Заслухали інформацію по проєкту «Створення спортивно-туристичного простору «Перешкоди долай!». Його мета - створення єдиного спортивно-туристичного простору для нового типу адаптації двох вразливих груп (реінтеграції): 

активна соціалізація і розвиток молоді громади та включення в цивільне життя ветеранів, учасників бойових дій з інвалідністю;

взаємодії молодого покоління з ветеранами на засадах партнерства Youth & Veterans+OK=UVetOK;

об’єднання різних соціальних груп населення задля позитивного впливу на розвиток громади.

Представниця УВКБ ООН розповіла про довготривалі рішення. Це програми та проєкти, скеровані не просто на швидку допомогу в режимі «тут і зараз», а скоріше на інтеграцію, економічну адаптацію та соціалізацію. При цьому, вони будуть корисні, незалежно від того, вирішила людина залишитися в місці переміщення, захотіла повернутися додому чи вже планує переїзд до іншої частини країни.

Також члени робочої групи поділилися новими ідеями, презентували міні-ініціативи, які хотіли б реалізувати у 2024 році.

Бажаємо всім успіхів та разом робити наше місто кращим!

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 12.06.2024.