Logo

Telegram
Facebook

Заклади освіти міста готові до нового навчального року


Заклади освіти міста готові до нового навчального року.

Такого висновку дійшла спеціальна комісія, яка оглянула навчальні заклади.

Протягом двох днів фахівці з  різних служб працювали за своїми напрямками. Перевірили ліцеї, дитячі садки, інклюзивно-ресурсний центр, дитячо-юнацьку спортивну школу, центр дитячої та юнацької творчості. 

Разом із комісією у закладах побував міський голова Дмитро Зражевський.

«Питання безпеки дітей та педагогів під час навчально-виховного процесу для нас  - на першому місці», - наголошує Дмитро Зражевський.

Перевірили всі наявні укриття. Відзначили, що кожне відповідає вимогам. Працює автономне освітлення, санвузли, вентиляція. Є аптечки, запаси питної та технічної води, Wi-Fi – зв’язок, необхідні меблі та інше. Проведено косметичні ремонти.

На випадок відсутності світла, всі навчальні заклади забезпечені генераторами, мають запас пального.

За захист дітей у ліцеях тепер відповідатимуть і спеціально навчені фахівці — офіцери освітньої безпеки. З 1 вересня вони стежитимуть за тим, аби до закладів не потрапляли сторонні особи, запобігатимуть правопорушенням. Для них підготували окремі кабінети.

Заняття з дітьми з основ правил пожежної, мінної безпеки та безпеки життєдіяльності  вчителі проводитимуть у спеціально облаштованих класах -  класах безпеки.

Для подолання освітніх втрат на базі двох ліцеїв відкрили Цифрові освітні центри за сприяння БО "Міжнародний благодійний фонд" "СЕЙВД" у рамках проєкту ЮНІСЕФ. Долучитись можуть всі бажаючі діти.

Окрему увагу приділили питанню підготовці до опалювального сезону. Перевірили виконання плану заходів. Оглянули котельне господарство. За кошти громади облаштували нову котельню  у ліцеї №3.

У належному стані у ліцеях класні кімнати, коридори, їдальні, бібліотеки, санвузли, актові, спортивні зали, дитячі майданчики, прилеглі території.

Підсумовуючи, зазначили, що ліцеї готові до роботи в змішаному форматі. Проте остаточне рішення щодо форми навчання з 1 вересня ухвалить обласна військова адміністрація, враховуючи безпекову ситуацію в регіоні.

Щодо дитячих садків. Наразі в місті  в очному (звичному) режимі працюють лише три, де є найпростіші укриття. Тут створені всі умови для навчання і виховання дітей. Проведені косметичні ремонти укриттів, груп, харчоблоків.  Впорядковані дитячі майданчики, клумби.

В одному з садків діє група короткотривалого перебування для дітей старшого дошкільного віку. 

Педагоги садка № 1 «Ромашка»  продовжують проводити зустрічі з дітьми  дошкільного віку  на  базі одного з ліцеїв. 

Такий формат взаємодії дає змогу забезпечити безперервність освітнього процесу з дітьми дошкільного віку. 

Це стало можливим завдяки участі у проєкті  Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) «Покращення доступу до послуг дошкільної освіти в умовах надзвичайних ситуацій та раннього відновлення в Україні». 

Проєкт реалізує ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» за інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки України.

Для дітей, не охоплених очною формою здобуття дошкільної освіти, організовано надання послуг в дистанційній формі на платформі Telegram-каналу «Sadik-studio online».

За результатами обстежень, у новому  навчальному році готові надавати свої послуги також інклюзивно – ресурсний центр, заклади позашкільної освіти: дитячо-юнацька спортивна школа, центр дитячої та юнацької творчості. 

Підводячи підсумки, міський голова Дмитро Зражевський подякував усім трудовим колективам, батьківській громадськості за  проведену роботу.


Прес-служба СМР - 19.08.2024.

Українська
Англійська