Logo

Telegram
Facebook

З 1 серпня - антибіотики за рецептом!


З 1 серпня 2022 року мешканці Синельникового вже отримують в закладах охорони здоров’я міста електронний рецепт (або паперовий) для придбання антибіотиків за власні кошти в аптеках.

Це перший етап у впровадженні електронного рецепта на всі рецептурні препарати в Україні та перший крок у розв’язанні проблеми неконтрольованого вживання лікарських засобів.

Електронний рецепт можна отримати у будь-якого лікаря, незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем: це може бути як лікар первинної медичної допомоги, так і спеціаліст (терапевт, хірург, стомалог). Проте необхідною умовою є реєстрація в електронній системі охорони здоров’я. Кожен пацієнт може це зробити, уклавши декларацію з сімейним лікарем або зареєструвавшись у системі на прийомі в будь-якого іншого лікаря. Якщо ви вже маєте декларацію, то під час наступного візиту до лікаря переконайтеся, що всі ваші дані внесені до системи коректно.

Також за рецептом пацієнт може самостійно ухвалювати рішення про вибір торгової назви препарату, що містить призначену діючу речовину, орієнтуючись на власний бюджет.

Зазначимо, купити антибіотик за рецептом можна протягом 30 днів із моменту його виписки.

Бережіть своє здоров'я!


adm. - 02.08.2022.