З настанням літнього сезону зростає вірогідність харчових отруєнь і кишкових інфекцій.
Літо – це можливість розширити раціон вживанням різноманітних фруктів і овочів, наситити організм вітамінами. Разом з тим, влітку збільшується ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб.
Організаторам громадського харчування та особам, що залучені до технологічного процесу, необхідно дотримуватись рекомендацій та виконувати заходи профілактики.
У разі виявлення перших ознак кишкової інфекції (болі в животі, нудота, блювання, пронос, підвищена температура тіла) необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.
ПАМ'ЯТАЙТЕ: самолікування небезпечне для здоров’я !!!
Прес-служба СМР - 12.06.2023.