Logo

Telegram
Facebook

Як працюватимуть заклади освіти міста з 1 вересня


Як працюватимуть заклади освіти в місті  з 1 вересня – питання, яке зараз особливо турбує батьків та їх  дітей –ліцеїстів. 

Протягом двох днів у закладах освіти побувала спеціальна  комісія, яка перевірила стан їх підготовки до роботи у новому навчальному році. Фахівці відділу освіти міської ради, поліції, ДСНС, Держпродспоживслужби працювали кожен у своєму напрямку. Разом із комісією заклади відвідав  міський голова Дмитро Зражевський.

Головною умовою роботи освітніх закладів в умовах воєнного стану в режимі офлайн  є наявність найпростішого укриття, обладнаного згідно затверджених вимог. Комісія відмітила, що на сьогоднішній день  усі ліцеї міста такі укриття мають. Тут є автономне освітлення, санвузли, вентиляція, запасний вихід, аптечки, запаси питної та технічної води, Wi-Fi – зв’язок, необхідні меблі та інше.

Значна робота у ліцеях проведена щодо підготовки навчальної бази: у кожному облаштували класи безпеки, де для дітей проводитимуть заняття з основ правил пожежної, мінної безпеки та безпеки життєдіяльності  в цілому. 

У належному стані  класні кімнати, коридори, санвузли, спортивні зали, прилеглі території, котельне господарство, лише у  ліцеї  №3 роботи з облаштування нової котельні ще тривають.  

Окремі зауваження членів комісії будуть усунені закладами у найкоротший термін. Результатом мають стати підписані акти готовності.

В цілому визначили, що заклади освіти міста готові до роботи в змішаному форматі. Проте остаточне рішення щодо форми навчання з 1 вересня ухвалить обласна військова адміністрація, враховуючи безпекову ситуацію в регіоні.

Щодо садочків. Згідно вимог пожежників, наразі у нас працювати за звичним режимом можуть лише два, де є найпростіші укриття. Незабаром планується відкриття ще одного. Наразі завершуються роботи по облаштуванню захисної споруди.

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 17.08.2023.