Logo

Telegram
Facebook

Всеукраїнський тиждень дитячого читання у міській дитячій бібліотеці


З книгою жити – з добром дружити

Щороку у березні дитячі бібліотеки України проводять Всеукраїнський тиждень дитячого читання. У наш, перенасичений інформацією час, свято набуло особливого значення - допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання. 

У центрі уваги Тижня, як завжди, є книга та її шанувальники – діти, для яких працівники міської дитячої бібліотеки підготували та провели ряд цікавих заходів. Серед них: 

літературне привітання: «Святково-книжкове розмаїття» і бібліошопінг-порада: «Даремно часу ви не гайте! Ось, ці книги вибирайте і читайте!» - діти познайомилися з розмаїттям книжкового фонду бібліотеки, з якого багато книг взяли для читання;

зустріч-спілкування: «Читання книги – культурний імідж» та літературна мандрівка: «Прочитай, подивись, порівняй» розповіла, що у будь-якої екранізації є першоджерело – книга;

літературний круїз: «На вас чекають пригоди на острові Читання» - безліч казкових історій і добрих пригод чекали на дітлахів разом з літературними героями, з якими вони поринути в неймовірні події на чарівному книжковому острові Читання;

турнір-вікторина: «Для допитливих та кмітливих», де діти з задоволенням давали відповіді на запитання. Мета заходу - розвити пізнавальні здібності дітей, сформувати культуру читання, сприяти вихованню любові та інтересу до книги;

Галактика читайликів або книжкова країна: «Відкриваєш книгу, відкриваєш світ», що запросила дітей до подорожі-знайомства з книжковими скарбами читального залу і абонементу, приділивши найбільше уваги енциклопедичним виданням, яких чимало у фондах книгозбірні.

Бібліотекарі звернули увагу на нові книги, «золотий фонд» (класику) і забуті книги дитячої літератури, а також на кіномистецтво, яке найбільше популяризує книгу. 

Святкове спілкування настільки захопило присутніх, що у багатьох з'явилося бажання взяти додому книжки з народознавства, екранізовані історії та науково-популярну літературу, щоб дізнатися більше про навколишній світ і природу. 

Запорукою успіху проведення Тижня було також оригінальне і яскраве оформлення бібліотеки і виставок. 

Тож, завжди варто пам’ятати, що Тиждень дитячого читання являє собою надзадачу: допомогу дітям відчути радість спілкування з друкованим Словом. 

Ритм життя сучасних людей настільки стрімкий, що інколи буває важко знайти вільний час для читання. Так, звичайно, не потрібно відмовлятися від усіх благ цивілізації: від комп’ютерів, ноутбуків, гаджетів та нових віянь техніки, адже вони нам приносять користь. Та варто пам’ятати про книгу, яка дарує нам моральне задоволення та істинні хвилини щастя.

Тож нехай книги входять у кожен дім. Шануйте й бережіть її Величність Книгу. І тоді весь розум, мудрість і людська доброта перейдуть до вас через книги.

За інформацією міської дитячої бібліотеки


Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 25.03.2024.