Logo

Telegram
Facebook

Виїзне засідання комісії з питань ТЕБ та НС


Цього тижня відбулося виїзне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради. Під час засідання розглянуто питання про стан міського звалища побутових відходів та про ситуацію на закритому кладовищі по вулиці Робочій.

Комісія виїхала на сміттєзвалище, у зв’язку з тим, що тут були виявлені вантажні автомобілі з номерами інших областей, які вивантажували сміття протягом кількох днів.

Мета виїзду – з’ясувати, скільки машин прийняли на сміттєзвалище, визначити радіаційний фон завезених відходів, їх об`єм, клас, який вплив матиме дана ситуація на санітарно-екологічну ситуацію в місті.

За попередніми даними на сміттєзвалищі розвантажилися 38 машин. Як повідомили в управлінні ЖКГ та комунальної власності міської ради, норма вивозу сміття від міста в день становить 92 м3 (від ЖЕКів, промислових підприємств і т.д.). Машинами з інших областей на синельниківське сміттєзвалище всього було вивезено близько 700 м3 сміття, тобто тижневу норму. Клас сміття – четвертий (побутові відходи).

Представники Синельниківського міськрайонного відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області встановили, що радіаційний фонд на сміттєзвалищі знаходиться в межах норми: при граничному показнику 0,2мЗв/год. тут зафіксовано від 0,09 до 0,11мЗв/год. Сміття розміщено на двох ділянках загальною площею близько 600 м2.

За результатами роботи, комісія визначила, що загрози техногенній безпеці для міста немає.

За даним фактом міською владою були направлені відповідні матеріали до Синельниківського відділу поліції, місцевої прокуратури,суборендаря - ТОВ «Інноваційна фінансова група», скликано дві позачергових сесії міської ради.На 13-й позачерговій сесії депутати одноголосно ухвалили рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки, на якій розташовано звалище твердих побутових відходів. Нових фактів вивозу сміття з інших міст на даний час зафіксовано не було. Співробітники відділу поліції здійснюють охорону в'їздів до сміттєзвалища.

Щодо ситуації на закритому кладовище по вулиці Робочій, то тут днями працівниками міського комунального підприємства «Ритуальні послуги» зафіксовано випадок так званого «свіжого» захоронення. Такі послуги без відповідних на те документів громадянам надала приватний підприємець міста. За даним фактом на порушницю складено адміністративний протокол, направлено відповідні матеріали до Синельниківського відділу поліції та місцевої прокуратури для оцінки дій громадянки.

Дане кладовище закрите з 1982 року, поховання тут заборонені. Поблизу останнього ряду могил проходить труба діаметром 300 мм міських водопровідних мереж, тут визначена охоронна зона. Та попри постійні попередження з боку комунальників, міської влади, факти захоронення на забороненій території все ж таки трапляються, що, в разі пошкодження труби, може призвести до надзвичайної ситуації в місті.

На даний час міською владою прийнято рішення про виготовлення проектно-кошторисної документації для переносу водопровідної труби в інше, безпечне, місце. Орієнтовна вартість робіт становитиме близько півмільйона гривень. Це плани на майбутнє, а сьогодні виконавчий комітет в черговий раз звертається до мешканців міста з проханням суворо дотримуватися чинних нормативно-правових актів.

Голова комісії з питань ТЕБ та НС міської ради В.Б.Яковін


adm. - 20.09.2016.