Logo

Telegram
Facebook

Вихованці Синельниківської ДЮСШ долучилися до екоакції


Екоакція відбулася в рамках проєкту ECOlympic Національного Олімпійського Комітету України. Цей проєкт об’єднує молодь, яка цікавиться спортом, заради збереження та захисту екології. По всій Україні проходять зустрічі молоді з екологами, лісниками, волонтерами, пожежниками, які розкривають молодому поколінню проблеми захисту навколишнього середовища, піднімають питання поводження з твердими побутовими відходами, вирубки лісів, забруднення повітря, річок, гасіння пожеж.

Одна з таких зустрічей днями пройшла у Синельниківській дитячо-юнацькій спортивній школі. У дружньому колі з юними спортсменами – вихованцями відділення футболу поспілкувалися виконувачка обов’язків міського голови Олена Заіка, начальник караулу 48 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, капітан служби ЦЗ Олександр Бойченко та керівник закладу Олександр Родзін.

Представник пожежників Олександр Бойченко детально зупинився на питанні поводження людини з вогнем під час перебування на природі, у лісі. Адже вже не за горами травневі свята, а там і довгоочікувані літні канікули. Вогнеборець наголосив, що необережне поводження з вогнем може призвести до трагічних наслідків, закликав дітей дотримуватися правил пожежної безпеки як у побуті, так і під час відпочинку на природі.

Олександр Родзін провів невелику екскурсію територією школи. Директор ДЮСШ розповів, як учнями минулих років разом із тренерами поряд із навчальним корпусом було висаджено цілий березовий гай. Згодом на клумбах біля трибун зазеленіли туї та ялівець. А замість колишніх старих аварійних тополь – створили алею карликових скандинавських горобин.

«Сьогодні ці зелені насадження – окраса нашої школи, результат постійного належного догляду за деревами та рослинами наших випускників та їх наставників, - підсумував Олександр Родзін. - То ж прошу і вас бережно ставитися до навколишнього середовища, цінувати працю інших та допомагати дорослим робити наше подвір’я, рідне місто більш зеленим та квітучим».

Бути захисниками довкілля закликала юних спортсменів представник міської влади Олена Заіка. «Яким буде наше екологічне майбутнє - залежить від діяльності людини. Тож дбати про живу природу повинен кожен!» -наголосила Олена Володимирівна. На згадку про цей день вона вручила дітям подарунки від Національного олімпійського комітету України: канцтовари та футболки символічного зеленого кольору з відповідним логотипом.

img-20210419-133219-1.jpg
img-20210419-133922.jpg
img-20210419-134004.jpg
img-20210419-134149.jpg
img-20210420-172722.jpg
img-20210420-172904.jpg


adm. - 21.04.2021.