Logo

Telegram
Facebook

Виготовили ляльку-мотанку «Мати з дитиною»


Ляльку-мотанку «Мати з дитиною» сьогодні виготовляли учасники майстер-класу, який провела синельниківська майстриня Ганна Кіпрова.

Зустріч з рукодільницею пройшла у день літнього сонцестояння. За традицією, в цей день корисно займатися творчістю. Наші предки вважали, що він володіє потужною енергетикою. Бажання, загадане в цей день, обов'язково збудеться.

Тож усі працювали з великим натхненням, уважно слухаючи розповіді майстрині про історію виникнення української народної ляльки, її секрети, різні символи.

Як результат – кожен учасник власноруч виготовив свою мотанку, яку в народі вважають оберегом матері і дитини. Дитя на руках у матері символізує продовження роду.

Взагалі ж, лялька, зроблена власними руками, це - символ предків, долі, оберіг людської душі, втілення добра і лагідності. Зробивши ляльку-мотанку, ми запрошуємо до себе все добре і святе.

До речі, у давнину в день літнього сонцестояння люди збирали цілющі трави. Вважалося, що в цей період лікувальна сила рослин зростає в кілька разів. Тож від майстрині всі отримали букетики запашної лаванди.

Вдячні Ганні Миколаївні за цікавий майстер-клас, увагу до кожного учасника. А нашим захисникам – за мирний день, можливість поспілкуватися та більше дізнатися про українську культуру.

Нагадуємо, виготовити власну ляльку-мотанку разом із Ганною Кіпровою можна, відвідавши заняття щовівторка о 10.00.

Щоп’ятниці о 10.00 майстриня познайомить вас із основами петриківського розпису.

Телефони для запису: 0687834435, 0661584291

Приходьте! Не зволікайте, кількість місць обмежена.

photo-2022-06-21-17-02-34.jpg


adm. - 21.06.2022.