Logo

Telegram
Facebook

Відвідувачам міської дитячої бібліотеки розповідають про безбар'єрний простір


У міській дитячій бібліотеці проводять  бесіди-діалоги: "Якщо є бажання - немає перешкод", присвячену темі безбар’єрності.

Чимало років безбар’єрність асоціювалася у багатьох людей лише з подоланням фізичних перешкод – облаштуванням пандусів і підіймачів. Насправді ж це поняття ширше і стосується, без перебільшення, кожного.

Прийняття Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні об’єднало представників органів влади, експертного середовища та громадянського суспільства. 

Цей стратегічний документ визначив нові стандарти доступності та інклюзії, імплементуючи їх у державну політику.

Що ж таке безбар’єрність? Це – загальний підхід до формування та імплементації державної політики для забезпечення безперешкодного доступу всіх груп населення до різних сфер життєдіяльності.

Виділяють 6 напрямків безбар’єрності: фізична, інформаційна, цифрова, суспільна та громадянська, освітня, економічна. 

Рекомендуємо за посиланням https://bf.in.ua ознайомитися з «Довідником безбар’єрності». Це  – гід із коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови.

Розділ «Довідника безбар’єрності» «У воєнний час» відповість на болючі питання найуразливіших верств населення – сімей з дітьми, людей старшого віку та їхніх близьких, людей з інвалідністю.

За інформацією міської дитячої бібліотеки

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 29.05.2024.