Logo

Telegram
Facebook

Відтепер рецептурні ліки можна буде отримати за е-рецептом


З квітня рецептурні препарати в аптеці можна буде отримати не лише за паперовим, а і за електронним рецептом.

🔺Це рішення буде впроваджуватися поступово з можливістю використання лікарями паперових рецептурних бланків. При цьому, задля зручності, пацієнт зможе сам обрати, за яким рецептом він зможе придбати ліки в аптеці – електронним чи паперовим.

🔺Щоб отримати електронний рецепт, необхідно обовʼязково звернутися до лікаря. Виписати е-рецепт зможе лікар будь-якої спеціальності державної, комунальної чи приватної клініки або ж лікар-ФОП. Для цього закладу не потрібно мати договір з НСЗУ.

🔺Такий е-рецепт можна буде отримати незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем, але пацієнт має бути обов’язково зареєстрований в ЕСОЗ.

🔺У разі, якщо пацієнт має гостре чи хронічне захворювання або потребує продовжити лікування чи профілактику, електронний рецепт на потрібні ліки можна буде отримати, звернувшись до свого сімейного лікаря дистанційно. Для цього в системі попередньо обовʼязково має бути зафіксований діагноз та призначення від вашого лікуючого лікаря. Так призначення ліків завжди будуть доступні у вашому смартфоні і не буде потреби щоразу відвідувати лікаря.

Здоровʼя – це відповідальність. Лікуйтеся свідомо!


adm. - 31.03.2023.