Logo

Telegram
Facebook

Відновлюється надання адміністративних послуг у сфері реєстрації місця проживання


Відновлюється надання адміністративних послуг у сфері реєстрації місця проживання, що надаються відділом реєстрації Синельниківської міської ради через центр надання адміністративних послуг міської ради. Набрали чинності нові правила декларування/реєстрації місця проживання. Серед основних законодавчих змін:

- скасування «штампу про прописку» для паспортів у вигляді книжечки (зразка 1993 року) та довідки про приписку (додаток 13) для ІД карток;

- можливість отримання інформації у формі витягу;

- право власника житла самостійно зняти з реєстрації місця проживання «прописаних» в його житлі людей (якщо їх реєстрація була після 07.02.2022)

Громадянин України, який проживає на території України, а також іноземець чи особа без громадянства, який на законних підставах постійно або тимчасово проживає на території України зобов’язані протягом 30 календарних днів після прибуття до нового місця проживання (перебування) задекларувати або зареєструвати його.

Батьки або інші законні представники зобов’язані задекларувати або зареєструвати місця проживання (перебування) новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

За надання адміністративних послуг сплачується адміністративний збір, розмір якого до кінця 2022 становить:

- 37,22 грн. за реєстрацію місця проживання/перебування, за зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання/перебування (1,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року);

- 62,03 грн. за реєстрацію місця проживання/перебування у разі порушення встановленого терміну (2,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року).

Для отримання адміністративних послуг необхідно звертатися до ЦНАПу Синельниківської міської ради. Контактний телефон: (05663)40081.


adm. - 13.10.2022.