Logo

Telegram
Facebook

Відділ охорони здоров’я міської ради інформує


З 01 липня 2024 року розпочалася додаткова імунізація проти дифтерії, правця.

        Дифтерія - тяжке інфекційне захворювання, правець - часто летальна хвороба, яка передається найчастіше через інфіковані рани, що вкрай актуально під час війни, особливо коли доступ до медичної допомоги може бути ускладненим чи тимчасово обмеженим.

Жодна людина не має постраждати від хвороб, яким можна запобігти вакцинацією.

Щоб захистити дітей та дорослих від вакцинокерованих інфекцій та не допустити спалахів хвороб, особливо під час війни, необхідно проведення додаткових раундів з імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця серед дітей та ревакцинації дорослих.

Вакцина АКДП забезпечує ефективний захист проти трьох небезпечних хвороб.

Дифтерія вражає серце, нервову систему та нирки. Правець вражає нервову систему, рівень смертності сягає 70%.

Кашлюк легко передається дітям і дорослим. Він викликає сильний і неконтрольований кашель, у немовлят це може викликати небезпечну для життя затримку дихання (апное).

Перша ревакцинація дорослих протии дифтерії та правця згідно з Календарем профілактичних щеплень вакциною АДП-М проводиться в 16 років та далі кожні 10 років.

Першу планову ревакцинацію дорослих, які раніше робили щеплення проти дифтерії та правця, проводять вакциною АДП-М у віці 26 років з подальшою плановою ревакцинацією АДП-М з мінімальним інтервалом кожні 10 років.

Ви маєте можливість дізнатися про свій вакцинальний статус звернувшися до сімейного лікаря та в разі необхідності провести щеплення. Також, медична бригада КНП «Синельниківський центр первинної медико-санітарної допомоги Синельниківської міської ради» виїзджає до закладів та безоплатно проводить вакцинальну сесію.

Звертатися за телефонами:

 

Реєстратура АЗПСМ №1 – 068 581 37 49

Реєстратура АЗПСМ №2 – 068 541 87 47

Реєстратура АЗПСМ №3 – 093 006 87 53

 

Ваше здоров'я – в ваших руках!

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 05.07.2024.