Logo

Telegram
Facebook

Відбулася зустріч представників міської влади з демобілізованими учасниками АТО


24 лютого 2016 в залі засідань міської ради відбулася зустріч демобілізованих учасників антитерористичної операції міста та членів їх сімей з представниками влади. У заході взяв участь міський голова Дмитро Зражевський, його заступники, керівники структурних підрозділів міської ради соціального, управління ЖКГ та комунальної власності, міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

Зустріч відбулася у формі діалогу, під час якого учасники АТО мали змогу задати питання представникам влади та отримати вичерпні відповіді.

Найчастіші з них: надання грошової допомоги, виділення земельних ділянок для ведення сільського господарства та для забудови, організація безкоштовного харчування дітей у закладах освіти міста, використання права безкоштовного проїзду у міських маршрутних таксі, надання медичної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей.

Так начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Олена Захарова повідомила, що воїни АТО мають право на отримання соціальних допомог від держави в рамках Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та детально зупинилася на питанні щодо отримання санаторно-курортного лікування та реабілітації учасників АТО в санаторних закладах.

Директор міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Жанна Оберемченко запросила всіх, хто перебуває у складній життєвій ситуації, отримати допомогу від фахівців центру (розташований по вулиці Виконкомівській, 30). Тут конфіденційно та безкоштовно можна отримати інформаційні, соціально-педагогічні, психологічні та юридичні послуги.

Про право на отримання земельних ділянок воїнам АТО доповіла заступник начальника управління ЖКГ та комунальної власності міської ради Оксана Смірнова. «До управління надійшло 119 заяв від громадян даної категорії: 86 – для будівництва та обслуговування житлових будинків, 33 – для ведення особистого селянського господарства, - зазначила Оксана Смірнова. – 7 заявникам вже надано дозволи на розроблення технічної документації. 22 земельні ділянки отримають громадяни вже найближчим часом в районі вулиці Титова після присвоєння ділянці поштової адреси. Проте отримати земельні ділянки військовослужбовці можуть не лише на території міста, а на всій території України. Тож 53 воїнам АТО - мешканцям міста, за зверненням до Синельниківської районної державної адміністрації, вже надано земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства на території Синельниківського району». Також військовослужбовців було проінформовано про наявність сайту Головного управління Держгеокадастру, де в розділі для учасників АТО розміщено перелік земельних ділянок, які можуть бути надані для громадян даної категорії.

«Наразі вивчається питання щодо розподілу земельних ділянок в районі Синельниківського професійного ліцею. У разі, якщо знайдуться бажаючі побудувати тут житлові будинки, буде розроблено детальний план території, за кошти міського бюджету в цей район буде прокладено дорогу, підведено водо- та електропостачання», - повідомив міський голова Дмитро Зражевський. – Також розглядається питання й щодо виділення 10 ділянок в районі церкви по вулиці Горького у східній частині міста. Адже сьогодні в лавах Збройних Сил України служать ще 246 синельниківців».

Начальник відділу освіти міської ради Надія Тимонік доповіла, що на сесії міської ради, яка відбудеться 02 березня 2016 року, буде розглянуте питання про організацію безкоштовного харчування для дітей воїнів АТО. Керівник освітян сподівається на позитивне вирішення цього питання з боку депутатів міської ради.

Кожному воїну АТО було надано друковані інформаційні листи із корисною інформацією: номерами телефонів, адресами служб міста, які опікуються питаннями громадян даної категорії, перелік санаторіїв, де можна пройти лікування та реабілітацію, пам’ятки необхідних документів для оформлення санаторно-курортної путівки, земельних ділянок, права на звільнення від сплати за комунальні послуги.

Для того, аби військові мали змогу максимально швидко і результативно вирішувати будь-які проблеми, міський голова Дмитро Зражевський повідомив, що, починаючи з 04 квітня 2016 року такі зустрічі будуть проходити у міській раді щомісяця кожного першого понеділка. На такі заходи будуть запрошені представники управлінь та відділів міської ради, військкомату, медицини, соціальної сфери. «Таким чином ми хочемо налагодити тісну взаємодію з учасниками АТО, надавати їм дієву допомогу по різним напрямкам», - наголосив керівник міста та подякував усім громадським організаціям, мешканцям міста за надання посильної допомоги військовослужбовцям- синельниківцям, які перебувають в зоні АТО та які вже повернулися до рідного міста.

p1080002.jpg
p1080015.jpg
p1080013.jpg


adm. - 25.02.2016.