Logo

Telegram
Facebook

Відбулася позачергова сесія міської ради


Сьогодні під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася позачергова сесія міської ради. Розглянули 15 питань, що стосуються життєдіяльності міста та окремих громадян.

Про головне:

✔️ депутати схвалили головний фінансовий документ Синельникового - бюджет міста та Програму соціально-економічного та культурного розвитку на 2023 рік. Їх сформували, враховуючи особливості воєнного часу.

Бюджет міської громади є збалансованим за доходами та видатками. У порівнянні з 2022 роком, бюджет на 2023рік зменшено на 6,5%.
Пріоритетне спрямування коштів - на соціально – захищені статті видатків, збереження мережі закладів та чисельності працівників бюджетної сфери. Це - заробітна плата працівників, харчування дітей та учнів (у разі відновлення навчання в режимі офлайн), придбання медикаментів, оплата енергоносіїв та комунальних послуг, соціальні виплати.
З бюджету громади фінансуватимуть 14 міських програм, на реалізацію заходів буде спрямовано 33,4 млн.грн;

✔️ затвердили зміни до бюджету тергромади на поточний рік. Залишки коштів освітньої субвенції за 2021 рік спрямують на покращення стану найпростіших укриттів закладів освіти: ремонт підвального приміщення ліцею №3, придбання генераторів та лав для всіх ліцеїв міста;

✔️ народні обранці підтримали звіт про виконання бюджету громади за 9 місяців 2022 року;

✔️ затвердили зміни до чинних міських програм у сфері ЖКГ, освіти, соціального захисту громадян;

✔️ ухвалили перспективний план роботи міської ради, план діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік;

✔️ прийняли низку квартир до комунальної власності територіальної громади з постановкою на баланс комунальним підприємствам «ЖЕКу-1» та «ЖЕКу-2», щоб у подальшому користувачі помешкань мали змогу реалізувати своє право на приватизацію.


adm. - 22.11.2022.