Logo

Telegram
Facebook

Відбулася п'ята сесія міської ради VІІ скликання


Під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася п’ята сесії Синельниківської міської ради VІІ скликання.

На початку засідання міський голова вручив вдовам чотирьох загиблих в зоні проведення антитерористичної операції воїнів-синельниківців ордери на квартири та картки для безкоштовного проїзду в міських та приміських автобусних маршрутах в межах Дніпропетровської області. Пам’ять воїнів, які віддали життя за суверенітет та територіальну цілісність України учасники засідання вшанували хвилиною мовчання.

Під час пленарного засідання прийняті рішення по тридцятьом питанням черги денної. Так підведено підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста та міського бюджету за 2015 рік.

Затверджено міську програму приватизації комунального майна територіальної громади м.Синельникового на 2016 рік. Для якісного вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб прийнято Програму інтеграції, соціальної адаптації та захисту внутрішньо переміщених осіб на 2016-2018 роки.

З метою збереження і зміцнення здоров’я населення, профілактики та лікування хронічних неінфекційних захворювань, покращення матеріальної технічної бази установ охорони здоров’я, вперше затверджено програму «Здоров'я населення м.Синельникове на 2016-2019 роки». Серед заходів програми – забезпечення умов безпечного материнства, здорового дитинства та збереження репродуктивного здоров’я населення, заходи щодо протидії поширенню ВІЛ інфекції/СНІДу, туберкульозу, боротьби із захворюванням на цукровий діабет, придбання лікарських засобів медичного призначення для лікування хворих на офтальмологічні захворювання, боротьби з раком, забезпечення безкоштовним зубним протезуванням пільгових категорій населення згідно законодавства, придбання лікарських засобів для хворих на нецукровий діабет, забезпечення антирабічними препаратами постраждалих на укуси дикими тваринами, для запобігання сказу. Депутати ще повернуться до цієї програми, яку необхідно буде підкріпити відповідними коштами після того, як на території міста буде відкрито міську лікарню.

Також затверджено зміни до чинних програм: Програми розвитку освіти у місті Синельниковому на 2010-2020 роки, Програми розвитку місцевого самоврядування в м.Синельниковому на 2012-2020 роки, до Програми реформуваня та розвитку житлово-комунального господарства мсіта.

Внесено зміни до Регламенту Синельниківської міської ради VІІ скликання, затверджено Положення про помічника-консультанта депутата міської ради.

Одноголосно народні обранці прийняли рішення про організацію харчування окремих категорій учнів загальноосвітніх шкіл та вихованців дошкільних навчальних закладів міста у 2016 році. З 03.03.2016 року діти 5-11 класів з числа малозабезпечених сімей, діти учасників бойових дій, із сімей переселенців, які відвідують школи та дитячі садки, харчуватимуться безкоштовно. Для дітей із багатодітних сімей, які відвідують дошкільні установи, вартість харчування становитиме 50% розрахунку від вартості харчування на один день. Учнів 1-4 класів безкоштовно годуватимуть у шкільних їдальнях з 01.04.2016 року.

Прийнято низку рішень по комунальним та земельним питанням, серед яких: затверджено перелік об’єктів, що є власністю територіальної громади міста, прийнято до комунальної власності міста відумерлу спадщину, надано громадянам дозволи на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), з метою безоплатної приватизації; поновлено договори оренди земельних ділянок фізичним особам – підприємцям. Безоплатно передано у власність земельні ділянки громадянам на території Синельниківської міської ради. Надано дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність особам, які брали участь в АТО.

По завершенню розгляду питань до відома депутатів надана інформація про роботу станційно-лінійної дільниці №1 м.Синельникове «Укртелеком». З інформацією виступила керівник підприємстваОлена Житченко, яка зазначила, що останнім часом в місті склалася критична ситуація щодо забезпечення городян послугами зв’язку компанії. Тільки у 2015 році по місту було зафіксовано 128 фактів крадіжки кабелю і 29 по Синельниківському району. В результаті без послуг зв’язку залишилися 6979 абонентів і 2919 користувачів послугою інтернет. У поточному році вже зафіксовано 31 крадіжку, без зв’язку залишилося ще 865 абонентів. З боку підприємства постійно вживаються заходи щодо запобігання злочинам, проте злодії, як правило, діють у нічний час. З метою відновлення послуг зв’язку, наразі проводяться роботи щодо комплектації необхідних матеріалів. Вже у березні відновлювальні роботи розпочнутьсяу центральній частині міста, також у планах – район Черемушки та Малої.

Про роботу Синельниківського відділу поліції за 2015 рік та початок 2016 року доповів начальник відділу Олексій Брандис. Керівник правоохоронного органу повідомив, що, не дивлячись на реформи в поліції, скорочення штатів, ліквідації транспортної міліції, в цілому по місту відмічається зниження рівня злочинності на 10 %. Поліцейські працюють з більшим навантаженням, проте постійно проводиться комплекс заходів, спрямованих на зміцнення правопорядку в місті. Міський голова Дмитро Зражевський надав доручення покращити роботу щодо боротьби зі стихійною торгівлею, припинення роботи незаконних пунктів прийому металобрухту, недопущення продажу неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів, розповсюдження серед населення наркотичних речовин. Керівник міста звернувся до депутатів міської ради, щоб вони також долучалися до вирішення цих питань на закріплених округах.


adm. - 02.03.2016.