Logo

Telegram
Facebook

Відбулася чергова сесія міської ради


01 жовтня 2021 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася десята сесія Синельниківської міської ради VІІІ скликання. На засіданні прийнято 40 рішень, спрямованих на забезпечення сталого розвитку синельниківської громади, вирішення питань окремих мешканців.

Депутати затвердили зміни до міських програм. Так Програму розвитку малого підприємництва у місті Синельниковому на 2021- 2025 роки доповнено новим заходом. У наступних роках до Дня підприємця проводитимуть конкурс професійної майстерності, який дозволить підприємцям демонструвати свою майстерність та досягнення у напрямку діяльності.

З метою оновлення та поповнення матеріально-технічної бази Синельниківської ДЮСШ та закладів загальної середньої освіти, на виконання доручень виборців депутатами обласної ради у 2021 році, за рахунок субвенції з обласного бюджету збільшено фінансування Цільової комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в м. Синельниковому на 2021-2027 роки та Програми розвитку освіти у місті Синельниковому на 2019-2025 роки.

Кошти, виділені з державного бюджету, будуть спрямовані на капітальний ремонт тротуару по вулиці Центральна (від Залізничної до 25-ї дивізії). Відповідні зміни внесено до Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста Синельникового на 2021-2025 роки.

Народні обранці вперше ухвалили такий документ як прогноз бюджету Синельниківської міської територіальної громади на 2022-2024 роки, розроблений відповідно до вимог чинного законодавства.

Він визначає прогнозні показники фінансових ресурсів бюджету на два наступні за плановим бюджетні періоди для забезпечення завдань і функцій, які здійснюються виконавчим комітетом міської ради, управліннями та відділами міської ради.

Загальний обсяг доходів бюджету у 2022 році визначено у сумі 244 533,3 тис.грн, у 2023 році –265 546,5 тис.грн, у 2024 році – 281351,7 тис.грн.

Формування прогнозних показників видатків бюджету громади на наступні роки проведено зі збереженням в умовах чинного законодавства видатків по всіх галузях соціально-культурної сфери та соціального захисту населення з додержанням принципу першочерговості їх фінансування, забезпечення пріоритетного спрямування коштів на соціально – захищені статті видатків в повному обсязі.

Своїми рішеннями депутати надали згоди на розроблення детального плану території для будівництва житлових будинків по вул. 95 Прикордонного загону (в районі будинку №200 по вул. Коцюбинського Михайла) та на розроблення детального плану території для будівництва басейну з комплексом обслуговування по вул. Садова в районі житлового будинку №75-а.

Затвердили склад комісії з приймання-передачі витрат щодо об’єкта завершеного будівництва «Благоустрій території паркової зони в районі вул. Миру в м. Синельникове Дніпропетровської області – капітальний ремонт».

Депутати ухвалили низку рішень із земельних питань. Серед них - безоплатно передали у власність громадянам ряд земельних ділянок на території Синельниківської міської ради.

Надали дозволи громадянам на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд (присадибних ділянок); на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для обслуговування гаражів, в оренду фізичній особі-підприємцю.

Затвердили проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та інші.

Ухвалили звернення Синельниківської міської ради щодо недопущення підвищення тарифів для населення, необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році, щодо забезпечення законодавчих змін, які дозволять створити додаткові джерела наповнення місцевих бюджетів.

У розділі «Різне» керівник Синельниківської окружної прокуратури Дніпропетровської області Самвел Григорян доповів про результати діяльності прокуратури у першому півріччі 2021 року. Керуюча справами виконавчого комітету міської ради Лілія Журавель ознайомила депутатів з рішеннями, прийнятими виконкомом, та доповіла про роботу зі зверненнями громадян.

Наприкінці засідання, за традицією, привітали іменинників.

photo-2021-10-04-13-31-21.jpg


adm. - 04.10.2021.