Logo

Telegram
Facebook

Відбулася чергова сесія міської ради


27 травня 2020 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася 50 сесія міської ради VІІ cкликання. Під час засідання прийнято 35 рішень.

Згідно з чинним законодавством України, до 15 липня поточного року міські ради повинні прийняти місцеві податки та збори на наступний рік. Тож у першому блоці питань черги денної депутати заслухали питання про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста та звіт про виконання бюджету міста за 1 квартал 2020 року, ухвалили рішення про місцеві податки та збори на наступний 2021 рік, які є основним джерелом надходжень міського бюджету. Зокрема встановили ставки єдиного податку фізичних осіб-підприємців, транспортного податку, ставки та пільги із сплати земельного податку, на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Розмір податків на 2021 рік залишається на рівні ставок 2020 року.

Депутати затвердили міські програми: Програму відпочинку та оздоровлення дітей в м. Синельниковому на період 2020-2026 р.р. та Програму охорони навколишнього природного середовища у м. Синельниковому на період 2020-2024 роки, а також зміни до низки чинних: до Програми соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому на 2019-2023 роки, «Здоров’я населення м. Синельникового на 2020-2024 роки», до Програми розвитку освіти у місті Синельниковому на 2019-2023 роки, до Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста Синельникового на 2017-2022 роки зі змінами.

У результаті внесення змін до структури Синельниківської міської ради та її виконавчих органів, депутати прийняли рішення щодо створення відділу охорони здоров’я міської ради.

Серед комунальних питань – народні обранці надали згоду та передали до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області юридичну особу - Синельниківське міське комунальне підприємство «Водоканал». Підприємство передається на баланс Дніпропетровської обласної ради разом із великим боргом, що виник перед водогоном «Дніпро-Західний Донбас».

Депутати також надали згоди на розроблення детального плану території для реконструкції житлового будинку під магазин по вул. Садова, 9 та на розробку детального плану території для будівництва торгівельного центру на розі вулиць Покровська та Воїнів-афганців.

Ухвалили низку рішень із земельних питань. Серед них - про безоплатну передачу у власність земельних ділянок громадянам на території Синельниківської міської ради; припинення дій договорів оренди земельних ділянок, укладених з окремими громадянами. Надали дозволи громадянам на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва індивідуальних гаражів.


adm. - 27.05.2020.