Logo

Telegram
Facebook

Відбулася чергова сесія міської ради


15 червня 2016 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася восьма сесія Синельниківської міської ради VІІ скликання. Під час пленарного засідання прийнято 23 рішення із 24.

Так депутати одноголосно затвердили звіт про виконання міського бюджету за 1 квартал 2016 року та зміни до міського бюджету на 2016 рік. Враховуючи результати виконання міського бюджету, збільшено дохідну та видаткову частини міської казни на 7398,0 тис.грн.. Кошти спрямовано для капітального ремонту будівлі відділу освіти для розміщення центру дитячої творчості (колишній Будинок культури «Родина» профкому Синельниківського ресорного заводу); на проведення капітального ремонту покрівель котельні загальноосвітнього навчального закладу №5 та будівлі загальноосвітнього навчального закладу № 4; на утримання Синельниківського професійного ліцею.

На виконання заходів міської Програми реформування та розвитку житлово - комунального господарства, виділено кошти на благоустрій міста для капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення та для оплати електроенергії по освітленню міста, на капітальний ремонт житлового фонду, на поточний ремонт доріг.

За рахунок освітньої субвенції, спрямовано кошти на видання, придбання, зберігання і доставку підручників і посібників для учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

За погодженням депутатів обласної ради, на виконання доручень виборців, іншу субвенцію з обласного бюджету спрямовано на надання матеріальної допомоги окремим категоріям громадян, для придбання дитячого ігрового майданчика, спортивного майданчика в навчально – виховний комплекс, інтерактивної дошки для загальноосвітнього навчального закладу №1, персональних комп'ютерів для загальноосвітнього навчального закладу №6.

Народні обранці також підтримали звіт про підсумки виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Синельникового на 2016 рік» за І квартал 2016 року; зміни до плану діяльності з підготовки регуляторних актів у 2016 році; перспективний план роботи Синельниківської міської ради на ІІ-ІV квартал 2016 року.

Затвердили низку міських програм: міську комплексну Програму правової освіти населення на 2016 - 2020 роки; Програму щодо забезпечення реалізації державної політики з питань сім’ї, жінок, дітей, молоді в м. Синельниковому на 2016-2023 роки; Цільову комплексну програму розвитку фізичної культури і спорту в м. Синельниковому на 2016-2023 роки; міську програму поліпшення організації призову громадян на строкову військову службу, приписки до призовної дільниці та підготовки юнаків до військової служби та призову на військову службу під час мобілізації на 2016-2018 роки; зміни до Програми розвитку місцевого самоврядування в м. Синельниковому на 2012-2020 роки; до переліку адміністративних послуг (у тому числі документів дозвільного характеру), які надаються через центр надання адміністративних послуг».

Також депутати надали згоду на розроблення детального плану території для реконструкції житлового будинку під будівлю торгівлі по вул. Каштановій, 44. Ухвалили Порядок списання об’єктів комунальної власності, вирішили низку земельних питань.

За результатами голосування, не прийняли рішення щодо зміни ставок земельного податку в місті за земельні ділянки, зайняті житловим фондом, господарськими та іншими будівлями і спорудами, дачно-будівельними та садівницькими товариствами, індивідуальними гаражами, садовими і дачними будинками фізичних осіб; за земельні ділянки, які перебувають у власності/ постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності), затверджених раніше.

За ініціативи керівника депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Івана Петруковича, депутати вирішили направити до керівництва країни звернення щодо відтермінування строку, зазначеного у ЗУ «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» до 01 січня 2018 року.

Наприкінці засідання міський голова Дмитро Зражевський, за традицією, привітав депутатів-іменників з днем народження. Депутат міської ради Володимир Барановський, який також очолює міську організацію прикордонників, подякував колегам за надану фінансову допомогу для благоустрою рубежу оборони міста, де в роки Другої світової війни загинуло понад 600 прикордонників. Депутат Іван Петрукович вручив квіти жінкам-депутатам, які взяли участь у спортивних заходах.


adm. - 15.06.2016.