Logo

Telegram
Facebook

Вдячні за подвиг!


76 років потому закінчилася одна з найжорстокіших війн - Друга світова. З кожним роком залишається все менше і менше живих свідків тих страшних подій. Сьогодні в місті Синельникове проживає лише 2 ветерани, учасники бойових дій Другої світової. Це – Ганна Степанівна Хоружено та Іван Дмитрович Рубан.

Поважних синельниківців днями відвідав міський голова Дмитро Зражевський. Керівник міста привітав ветеранів із Днем перемоги над нацизмом. У теплій дружній атмосфері свідки тих подій поділилися спогадами про пережите.

Ганні Степанівні сьогодні 97 років. Під час війни обслуговувала поранених у складі військово-санітарного поїзда. В ньому перевозили та лікували у дорозі поранених та хворих. Побувала н Кавказі, Далекому Сході, у Середній Азії, Криму та ще багато де.

Івану Дмитровичу - неповних 95 років. У роки війни був єфрейтором 373-ї Миргородської піхотної дивізії 931-го артилерійського полку 1-го Українського фронту. У 1945 році на німецькій землі отримав поранення. Повертався додому через Польщу та Чехію.

Від імені мешканців Синельникового Дмитро Зражевський висловив слова подяки кожному за внесок у Перемогу, за мужність, героїзм, самопожертву. Керівник міста вручив ветеранам вітальні листівки, квіти та продуктові набори.

img-20210508-100620.jpg
img-20210508-104257.jpg


adm. - 11.05.2021.