Logo

Telegram
Facebook

Вдячні нашим ветеранам


77 років потому закінчилася одна з найжорстокіших війн - Друга світова. Сьогодні в місті проживає лише 2 ветерани, які брали безпосередню участь у бойових діях Другої світової. Це – Ганна Степанівна Хоружено та Іван Дмитрович Рубан.

Поважних синельниківців відвідав міський голова Дмитро Зражевський. У теплій дружній атмосфері свідки тих подій поділилися спогадами про пережите.

Ганні Степанівні сьогодні 98 років. Під час війни обслуговувала поранених у складі військово-санітарного поїзда. В ньому перевозили та лікували у дорозі поранених та хворих. Побувала на Кавказі, Далекому Сході, у Середній Азії, Криму та ще багато де.

Івану Дмитровичу - неповних 96 років. У роки війни був єфрейтором 373-ї Миргородської піхотної дивізії 931-го артилерійського полку 1-го Українського фронту. У 1945 році на німецькій землі отримав поранення. Повертався додому через Польщу та Чехію.

Від імені мешканців громади Дмитро Зражевський подякував кожному за внесок у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, за мужність, героїзм, самопожертву.

Ганна Степанівна та Іван Дмитрович дуже стурбовані тим, що сьогодні відбувається в Україні. Побажали сучасним захисникам скорішої перемоги над російськими загарбниками та відновлення миру на землі, яку вони самі захищали багато років потому.


adm. - 08.05.2022.