Logo

Telegram
Facebook

Увага! Пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу!


З метою виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Синельниківському районі на 2024 рік, з урахуванням Закону України від 24.02.2022 року № 2102-ІX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», за погодженням з районною військовою адміністрацією, у вересні-жовтні цього року планується проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації м’ясоїдних тварин проти сказу шляхом наземного розподілу принад з вакциною.

Принади з вакциною будуть розповсюджувати представники Синельниківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в області, районних державних лікарень ветеринарної медицини, Національної поліції, лісомисливського господарства, територіальних громад та користувачами мисливських угідь.

Дана робота буде проводитися на узліссях, з двох сторін доріг і сільськогосподарських угідь, у лісах, на перехрестях доріг, на території вирубок тощо.

Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясокісткового борошна, всередині знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Вказані заходи повинні забезпечити створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу.

Прохання до всіх, при виявленні принад, не брати їх руками і не переносити з місця на місце, тим паче додому. 

В першу чергу застерегти дітей - щоб при знайденні принад з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати!

За інформацією Держпродспоживслужби


Прес-служба СМР - 30.08.2024.

Українська
Англійська