Logo

Telegram
Facebook

Усиновлення – омріяне дитинство!


Дитинство - найважливіший період в житті людини. Саме в цей час вона формується фізично, психічно, інтелектуально, набуваючи усіх необхідних знань, умінь і навичок. У переважній більшості випадків якість дитячих років визначає якість усього подальшого свідомого життя людини.
Для всебічного і гармонійного розвитку повноцінної особистості діти повинні рости в сімейних умовах, в атмосфері щастя, любові і розуміння, в чому й полягає основна цінність охорони дитинства, наголошують у службі у справах дітей міської ради.

Кожна дитина має право на сім’ю. Лише сімейні стосунки пропонують безпеку, стабільність, віддане батьківство, безумовну любов, підтримку на все життя та юридично закріплений статус члена сім'ї. Діти-сироти так само бажають пізнати, що таке щира справжня батьківська любов і турбота. Серед них і малюки, і діти більш старшого віку, і діти, які мають певні проблеми зі здоров’ям, і родинні групи братиків і сестричок, для яких влаштування до нової сім’ї не повинне затьмаритись болем розлучення одне з одним.

Вирішення проблеми сирітства з кожним роком стає все актуальнішим для українців. Усиновлення — це прояв гуманізму та реалізація природної потреби материнства і батьківства.

Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім'ю дитини на правах дочки чи сина, що здійснюється на підставі рішення суду. Усиновлення дітей є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08 жовтня 2008 року № 905 «Про затвердження порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей», усиновити дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування може подружжя або одинока особа (яка не перебуває у шлюбі).

Для цього громадяни, які бажають усиновити дитину, можуть звернутися з письмовою заявою про взяття їх на облік кандидатів в усиновлювачі до служби у справах дітей за місцем фактичного проживання.

За детальною інформацією звертайтесь до служби у справах дітей Синельниківської міської ради за адресою: м. Синельникове, вул. Виконкомівська, буд. 30, каб. 2.


adm. - 27.09.2019.