Logo

Telegram
Facebook

Управління праці та соціального захисту населення міської ради інформує


Про зміни до Закону України „Про психіатричну допомогу”, про посилення соціального захисту осіб, які доглядають за дітьми-інвалідами

1) Про зміни до Закону України „Про психіатричну допомогу”:

з 01 січня 2017 року набрав чинності Закон України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”, яким внесено зміни до ст. 5 Закону України „Про психіатричну допомогу”. Даними змінами передбачено, що розмір грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним, буде дорівнювати різниці між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців, але не може бути більше ніж прожитковий мінімум на одну особу за місяць.

2) Про посилення соціального захисту осіб, які доглядають за дітьми-інвалідами:

з 01 січня 2017 року надбавка на догляд за дитиною-інвалідом віком до 18 років призначається незалежно від факту роботи, навчання, служби одному з батьків, прийомних батьків, батьків – вихователів дитячого будинку сімейного типу, усиновителів, опікуну, піклувальнику у разі догляду за дитиною– інвалідом підгрупи А, а також одинокій матері (одинокому батьку) у разі догляду за дитиною– інвалідом.

В.о. начальника управління праці та

соціального захисту населення Р.М.ЧОРНА


adm. - 05.01.2017.