Logo

Telegram
Facebook

Управління праці та соціального захисту населення міської ради інформує


До уваги внутрішньо переміщених осіб

З метою врегулювання питання своєчасного забезпечення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам Урядом України 08 червня 2016 року прийнято постанови КМУ № 352 та № 365. Зокрема внесено зміни до постанови КМУ від 01 жовтня 2014 року №509 „Про облік внутрішньо переміщених осіб”, а саме:
- довідки, що видаються, є безстроковими, безстрокові також довідки, видані до 20 червня 2016 року (якщо строк дії не закінчився на даний час);
Постановою КМУ № 365 „Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам” затверджено: Порядок призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам та Порядок здійснення контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за місцем фактичного проживання/перебування.
Згідно з вищевказаною постановою при міському виконавчому комітеті створено комісію з питань призначення ( відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Комісія розглядає подання про призначення (відновлення) або про відмову у призначенні ( відновленні) відповідної соціальної виплати протягом п’яти робочих днів з дня отримання такого подання.
Звертаємо увагу, що відповідно до пп.3 п.2 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» внутрішньо переміщені осіби зобов’язані повідомляти про зміну проживання Управління праці та соціального захисту населення за новим місцем проживання протягом 10 днів з дня прибуття до нового місця проживання. У разі добровільного повернення до покинутого постійного місця проживання внутрішньо переміщена особа зобов’язана повідомити про це Управління праці та соціального захисту населення за місцем отримання довідки не пізніш як за три дні до дня виїзду.

Начальник управління О.Л.Захарова


adm - 12.07.2016.