Logo

Telegram
Facebook

Управління праці та соціального захисту населення міської ради інформує


Зміни у призначенні деяких державних допомог

Верховною Радою України 24 грудня 2015 року схвалено Закон України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”, яким передбачено зміни умови надання окремих видів соціальної допомоги з 1 січня 2016 року.

Законом передбачається, що тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, та державна допомога одиноким матерям надаватимуться з урахуванням матеріального стану сім’ї, в якій виховується дитина.

Враховуючи те, що розміри цих допомог змінені з 1 січня 2016 року, виплата державних допомог в січні поточного року буде проводитись без урахування відомостей на виплату державної допомоги одиноким матерям та допомоги дітям, батьки яких ухилються від сплати аліментів.

З метою реалізації норм вищезазначеного Закону Кабінетом Міністрів України найближчим часом буде прийнято відповідне рішення.

При цьому звертаємо увагу, що для громадян, які звернуться у період січня-березня 2016 року за призначенням зазначених видів допомоги за новими умовами, планується зазначені допомоги призначати та виплачувати з 1 січня 2016 року.

При затвердженні Порядку призначення зазначених допомог інформація буде надана через ЗМІ.

Начальник управління праці та

соціального захисту населення О.Л.Захарова


adm. - 04.01.2016.