Logo

Telegram
Facebook

Удосконалено порядок призначення населенню житлових субсидій


Як повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради, Постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 № 609 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" удосконалено порядок призначення населенню житлових субсидій.

1) Стосовно періоду врахування доходів для призначення субсидії

Врахування доходів для призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг буде проводитись за два квартали, а саме: при здійсненні розрахунку субсидії на наступний період у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховуються доходи за третій-четвертий квартали попереднього року, а в розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні - за перше півріччя поточного року.

Інформація про доходи отримуватиметься, як і раніше, від державної фіскальної служби та Пенсійного Фонду України у порядку, що діє зараз.

2) Виплата частини невикористаних коштів субсидії на опалення та субсидії на тверде паливо

Надано можливість у разі смерті особи, якій було призначено субсидію, виплачувати готівкові кошти одній із осіб, з урахуванням яких субсидія розраховувалася.

3) Стосовно призначення субсидії за наявності заборгованості з оплати послуг

При призначенні субсидії на наступний термін враховуватиметься наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, якщо загальна її сума перевищує двадцять неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

За наявності такої заборгованості субсидія на наступний термін не призначається.

4) Інші зміни

Передбачено, що субсидія не може призначатись одночасно за місцем реєстрації особи та за місцем її фактичного проживання.

Зобов’язано отримувача субсидії інформувати протягом місяця про закінчення терміну реєстрації місця перебування.

Врегульовано питання прзначення субсидії недієздатній особі за заявою опікуна.


adm. - 22.08.2017.