Logo

Telegram
Facebook

У школі №5 проводяться роботи по заміні 150 вікон


Тривалий час для загальноосвітнього навчального закладу №5 великою проблемою була низька температура, особливо взимку. Першим кроком до її вирішення стала нещодавно проведена реконструкція шкільної котельні - однієї з найбільших котелен промислового типу в місті. Але зберегти температуру в класних кімнатах при старих дерев’яних вікнах, які потрухли від часу, було дуже проблематично.

За ініціативи міського голови Дмитра Зражевського, при підтримці депутатського корпусу міської ради, у поточному році з міської казни було виділено кошти для проведення робіт по заміні старих вікон на сучасні - енергозберігаючі.

16 червня 2016 року міський голова Дмитро Зражевський відвідав навчальний заклад, де особисто перевірив хід виконання запланованих робіт.

За інформацією Миколи Нетахати, керівника підрядної організації «ТРК Регіон - Україна», яка виконує роботи, всього в рамках проекту буде проведено заміну 150 вікон. Наразі виконано 70% робіт. Планується, що роботи будуть завершені до середини липня 2016 року.

Директор школи Неллі Макаренко, спілкуючись з представниками місцевих засобів масової інформації, зазначила, що роботи по заміні вікон було розпочато кілька років потому, за благодійні кошти спонсорів та батьків було замінено близько 100 вікон у класних кімнатах. Оскільки в більшості шкільних класів вікна вже замінені, увагу приділять спортивній, актовій залі, коридорам, іншим місцям загального користування. По завершенню робіт, вікна у навчальному закладі (старому і новому корпусах) будуть замінені енергозберігаючими стовідсотково. Це дозволить зберігати тепло, дасть можливість зберегти кошти на опаленні. «Приємно, що до ремонтних робіт активно долучаються і небайдужі батьки, які допомагають робітникам виносити будівельне сміття, прибирають приміщення. Я хочу висловити слова вдячності керівнику міста Дмитру Зражевському, начальнику відділу освіту Надії Тимонік, усім батькам за всебічну допомогу, – говорить Неллі Макаренко.- Адже все спрямовано на те, щоб зробити нашу спільну домівку – школу – затишною та комфортною для її мешканців – дітей міста».

Міський голова Дмитро Зражевський наголошує, що освіта залишається пріоритетним напрямком роботи міської влади. «Прагнемо, щоб наші діти навчалися в комфортних умовах, теплі, - говорить керівник міста. – Тому кілька років потому вирішили, що вікна мінятимемо поетапно: склали списки закладів освіти, які потребували цього в першу чергу. Минулого року за кошти міського бюджету виконані роботи по заміні старих вікон на нові в школах №1,3, 4, 6. Роком раніше замінено вікна у найбільшій школі міста №2. Тож усі шість ЗНЗ - з новими сучасними вікнами. Заміну вікон у навчально-виховному комплексі (колишній школі №7) та у дитячих садках плануємо провести протягом наступних кількох років. Також в установах освіти продовжаться і першочергові ремонтні роботи - ремонт покрівель, утеплення фасадів, реконструкції систем опалення тощо. Проведені заходи не тільки покращують матеріально-технічний стан навчальних закладів, а також сприяють реалізації заходів з енергозбереження, що на сьогодні є надзвичайно актуальним".

p4200316.jpg

p4200308.jpg

p4200323.jpg
p4200327.jpg


adm. - 16.06.2016.