Logo

Telegram
Facebook

У місті відкрили дошку пам’яті на честь загиблих захисників України


Метроном, стукіт сердець, слова молитви…  Сьогодні в Україні вшановують пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

У цей символічний день на центральній площі міста Синельникове відкрили пам’ятну дошку на честь захисників, полеглих у російсько-українській війні.

На дошці розмістили 80 портретів військовослужбовців із Синельниківської  громади, які загинули протягом 2014 - 2024 років. На портретах підписи: ініціали, дати народження та смерті. Більш детальну інформацію про воїна можна отримати за вказаним QR-кодом. 

«У нашій громаді з’явилося ще одне пам’ятне місце.  Сюди будемо приходити і в будні, і на свята. Воно нагадуватиме нам про наших загиблих оборонців, про ціну мирного життя. Ми  в неоплатному боргу перед нашими захисниками  і захисницями, їх родинами. Ніколи не забудемо! Переможе той, хто пам’ятає!»  - наголосив міський голова Дмитро Зражевський під час звернення до учасників заходу. 

Відкриттю дошки передувала велика робота. Були проведені зустрічі представників міської влади  з рідними, узгоджено місце розташування, проєкти стендів, інформації про загиблих. Потім депутати прийняли відповідне рішення про виділення коштів з бюджету громади. 

Розпочато облаштування сектору поховань загиблих земляків на кладовищі у східній частині міста.

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 29.08.2024.

Українська
Англійська