Logo

Telegram
Facebook

У місті відбулася спартакіада серед допризовної молоді


На базі загальноосвітнього навчального закладу №5 відбулася Спартакіада допризовної молоді. Захід проведено серед учнів семи загальноосвітніх навчальних закладів міста.

У заході взяли участь почесні гості: заступник міського голови Тетяна Кучерук, начальник відділу освіти міської ради - Надія Тимонік, начальник відділу у справах сім`ї, молоді та спорту міської ради Юлія Петрукович, заступник війського комісара Синельниківського об`єднаного міського військового комісаріату Андрій Нечаєв, Почесний громадянин міста, Заслужений учитель України, підполковник Євген Трушенко, голова громадської організації ветеранів прикордонних військ м.Синельникового, депутат міської ради Володимир Барановський та його заступник Віталій Юріс. Головний суддя змагань - Володимир Коваленко.

Розпочався захід урочистою ходою учасників Спартакіади. Під звуки маршу команди вийшли на спортивний майданчик, де на них чекали групи підтримки з кожного навчального закладу та почесні гості.

Від імені міського голови Дмитра Зражевського молодь міста привітала його заступник Тетяна Кучерук. Представник міської влади зазначила, що такі змагання проводяться в місті вже третій рік поспіль і носять особливий характер, адже проходять у час, коли на території України триває антитерористична операція по захисту територіальної цілісності та суверенітету країни. «Велика кількість наших солдат сьогодні знаходиться на передовій. Вони захищають кордони країни, на превеликий жаль, і ціною власного життя. Підростаюча молодь нашого міста повинна бути гідною зміною як сучасних героїв - захисників України, так і ветеранів Другої світової війни. Сьогоднішній захід стане ще одним підсумковим етапом у роботі над собою, допоможе перевірити свої вміння та навички, набуті на заняттях «Захист Вітчизни», продемонструє рівень фізичної підготовки, можливо комусь допоможе у виборі майбутньої професії», - зазначила Тетяна Кучерук та побажала учасникам змагань успіхів та перемог, миру та благополуччя, щоб набуті знання знадобилися лише на навчальних тренувальних заняттях.

Представник військкомату Андрій Нечаєв у вітальному слові зазначив, що сьогодні юнаки роблять перші кроки, які стануть для кожного надійним фундаментом у дорослому житті, будуть стимулом продовжити військову службу, побажав, щоб перемогу виборов сильніший.

Керівник організації прикордонників Володимир Барановський звернув увагу присутніх на те, що змагання серед допризовників проводяться в особливому місці. Саме тут, на рубежі оборони міста, у 1941 році від рук нацистських окупантів загинуло 600 захисників - бійців 95-го прикордонного загону, наголосив, що головний обов’язок чоловіків - охорона країни, побажав юнакам спортивних успіхів.

Євген Трушенко зазначив, що сьогодні будуть підведені підсумки праці старшокласників та вчителів предмету «Захист Вітчизни», фізичної культури, спрямованої на підготовку молоді до захисту Ба­тьківщини. Побажав усім успіхів та в майбутньому стати гідними воїнами Збройних Сил України.

З метою вшанування пам’яті громадян, які віддали своє життя, захищаючи кордони міста в роки Другої світової війни, учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам`ятника загиблим воїнам на території братської могили, розташованої в районі школи №5.

А далі розпочалися змагання з таких дисциплін: біг 60 м, підтягування на перекладині, метання гранати (600 г) на дальність, перетягування канату. Також проведено конкурс строю та пісні.

Учасники змагань показали високі ре­зультати, але судді визначили кращих. За загальними підсумками пере­могу здобули юнаки загальноосвітнього навчального закладу №2. Другими стали допризовники школи №4. Третє місце посіла команда школи №6. Переможцям та призерам вручено перехідні кубки міської організації ветеранів Афганістану, медалі та грамоти відділу освіти та відділу у справах сім`ї, молоді та спорту міської ради.

Наприкінці заходу свої вміння та навички допризовникам продемонстрували вихованці міської федерації боксу під керівництвом Олексія Решетняка.

Спартакіада пройшла на високому рівні і стала результатом плідної праці вчителів вій­ськової підготовки освітніх на­вчальних закладів, організато­рів - відділу освіти та відділу у справах сім`ї, молоді та спорту міської ради.

img-20170427-100151.jpg
img-20170427-100352.jpg
img-20170427-100251.jpg
img-20170427-100516.jpg
img-20170427-101554.jpg
img-20170427-100846.jpg
img-20170427-103532.jpg
img-20170427-103539.jpg
img-20170427-103657.jpg


adm. - 27.04.2017.