Logo

Telegram
Facebook

У місті тривають роботи по вакцинації від сказу та зниженню чисельності безпритульних собак


 Роботи третій день поспіль проводить громадська організація  «ЗООКОНТРОЛЬ» з Харкова. Організація має професійних працівників: кінологів, лікаря-ветеринара, а також необхідну матеріально-технічну базу: мобільний пункт ветеринарної медицини, який включає хірургічний автомобіль, облаштований операційним відділенням та приміщенням з вольєрами для післяопераційної перетримки тварин, спеціалізований автомобіль для перевезення собак; необхідне хірургічне обладнання та інструмент для вилову тварин.

34 тварини вже виловили по вулиці Миру, в районі стадіону ДЮСШ, залізничних станцій, в центрі міста. «Кожній проведено медогляд, обробку від ектопаразитів, процедуру біостерилізації, - говорить ветлікар Олександр Яременко. - Під шкіру імплантовано мікрочіп з унікальним номером. Зроблено профілактичні щеплення від сказу вакциною «Рабістар». 

Всі собаки після реабілітації будуть повернуті  до місць вилову. Четверолапі, які побували «на прийомі» у спеціалістів  «ЗООКОНТРОЛЮ», будуть відмічені блакитними кліпсами.

Усі заходи проводяться з дотриманням чинного законодавства щодо  гуманного поводження з тваринами, з метою поліпшити епізоотичний та епідеміологічний стан Синельникового. На це передбачили  кошти в міському бюджеті в рамках Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста на 2021-2025 роки. 

«ЗООКОНТРОЛЬ» працюватиме в місті орієнтовно до 30 липня 2023 року.



















Прес-служба СМР - 17.07.2023.