Logo

Telegram
Facebook

У місті Синельниковому планується тимчасово припинити газопостачання


01 серпня 2017 року міський голова Дмитро Зражевський провів нараду з питань тимчасового припинення газопостачання в місті Синельниковому у період з 28 серпня по 05 вересня 2017 рр.

У нараді взяли участь: представники Синельниківської дільниці Павлоградського відділення ПАТ «Дніпропетровськгаз» на чолі з Анатолієм Терещуком, керівники підприємств, установ та організацій міста, голови квартальних комітетів, журналісти місцевих засобів масової інформації.

Як повідомив присутнім Анатолій Терещук, стан системи газопостачання міста знаходиться на постійному контролі газовиків. На сьогоднішній день 8 ділянок потребують ремонту. Відповідно до Інвестиційної програми підприємства на 2017 рік, затвердженої відповідною постановою НКРЕКП, з 28 серпня по 05 вересня поточного року заплановано проведення робіт, які передбачають припинення газопостачання населенню, комунально-побутовим об’єктам та промисловим підприємствам більшої частини міста Синельникового, крім району «Мала» (від ст.Синельникове-2 в напрямку с.Веселе) та 9 населених пунктів Синельниківського району.

Ремонтні роботи планується виконати протягом 1,5 діб із залученням спеціалістів Павлоградського та Васильківського газових господарств. Для цього є все необхідне.

Найбільше часу (до 3 днів) буде витрачено на виконання найважчих для газовиків завдань: відключення та підключення газових приладів абонентам – мешканцям багатоповерхівок та приватного сектору. Адже ці заходи необхідно проводити із дотриманням чинних правил постачання газу. Головна умова - забезпечити допуск працівників газового господарства до газифікованих приміщень для закриття/відкриття кранів перед газовими приладами. Відключення та включення газу має проводитися в присутності мешканців квартири чи будинку, у разі їх відсутності - довірених осіб.

Анатолій Терещук зазначив, що місто умовно розділено на 14 секторів, складено графіки відключення та підключення багатоповерхівок та приватних будинків.

Керівник Синельниківської дільниці Павлоградського відділення ПАТ «Дніпропетровськгаз» звернувся до всіх громадян з розумінням поставитися до питання тимчасового припинення газопостачання та допомогти газовикам виконати роботи, спрямовані на забезпечення безпечного газопостачання, запобігання виникнення надзвичайних ситуацій. Для цього споживачам газу необхідно тільки одне: скоординувати свої плани на ці дні та забезпечити доступ працівників газового господарства до свого помешкання з 7.00 до 19.00. Факт відключення/включення газу буде фіксуватися працівником газового господарства у спеціальному журналі. Підтвердженням буде особистий підпис господарів чи уповноваженої від них особи. У приватному секторі це може бути і голова квартального комітету.

Питання заборгованості абонентів за спожиті послуги газовики не підніматимуть, щорічну перевірку газових приладів не проводитимуть.

Щодо підприємств міста, то подача газу буде припинена на 48 годин. Відключення уникнуть підприємства, розташовані в північній частині міста.

Міський голова Дмитро Зражевський звернувся до представників засобів масової інформації міста з проханням надати допомогу та донести до відома населення цю важливу інформацію. Для зручності громадян, в газетах мають бути розміщені і графіки відключення/ включення газу абонентам.

Керівник міста зазначив, що на роботу закладів освіти, які вже повноцінно працюватимуть у ці дні, відключення газу не вплине. Приготування їжі для вихованців і на сьогоднішній день проводиться на електроплитах.

Наприкінці засідання Анатолій Терещук наголосив, що вчасне і якісне виконання заходів по ремонту газової системи, відновлення газопостачання та повноцінної життєдіяльності міста залежатиме тільки від спільних злагоджених дій газовиків та мешканців міста. Розпочати подачу газу у Синельникове управління газового господарства планує вже 31 серпня 2017 року. Коли блакитний вогник з’явиться в оселях городян – залежить тільки від громадянської свідомості кожного.


adm. - 01.08.2017.