Logo

Telegram
Facebook

У місті проходять заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


05 травня 2016 року, у рамках заходів до Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у Будинку науки і техніки локомотивного депо відбулися загальноміські урочистості та концерт «Пам`ятаємо заради майбутнього».

У заході взяли участь: міський голова Дмитро Зражевський, помічник депутата обласної ради Святослава Олійника Олександр Кухар, військовий комісар Синельниківського об’єднаного міського військового комісаріату Вадим Калінін, ветерани Другої світової війни, демобілізовані військовослужбовці, які повернулися із зони АТО, керівники та представники трудових колективів підприємств, установ та організацій міста, депутати міської ради, голови квартальних комітетів, представники об’єднань громадян, ЗМІ, молодь.

Міський голова Дмитро Зражевський у своєму виступі від імені громади міста висловив слова великої вдячності ветеранам, працівникам тилу, дітям війни за особистий внесок у перемогу; зазначив, що сьогодні, на превеликий жаль, онуки ветеранів вимушені зі зброєю в руках відстоювати територіальну цілісність держави, серед яких і 266 синельниківців. Керівник міста подякував нинішнім захисникам Вітчизни за мирне небо над містом, закликав усіх пам'ятати подвиг старшого покоління, оточити свідків тих страшних подій турботою та увагою. Побажав, щоб на всій українській землі знову запанував мир та спокій, щоб більше ніколи не повторилися події 71-літної давнини, щоб якомога швидше до міста повернулися із зони АТО військовослужбовці-синельниківці, щоб разом розбудовувати місто, ростити та виховувати дітей.

За дорученням Святослава Олійника, особливі слова вдячності його помічник Олександр Кухар висловив на адресу жінок, які витримали всі жахливі випробування війни: пліч-о-пліч з чоловіками брали участь у бойових діях, у відбудові країни, а залишившись вдовами, віднайшли в собі сили та виховали гідних громадян. Побажав здоров’я та довголіття ветеранам – живим свідкам війни.

Військовий комісар Вадим Калінін зазначив, що воїни Збройних Сил України є гідними нащадками своїх мужніх дідів та прадідів, з честю і гідністю виконують свій обов`язок – захист рідної землі. Згідно з указом Президента України, вісімнадцятьом синельниківцям-військовослужбовцям, які повернулися із зони проведення антитерористичної операції на сході України, військовий комісар вручив медалі «Захиснику Вітчизни».

Ведучі заходу поіменно назвали імена фронтовиків, які сьогодні проживають в місті. Пам'ять жертв війни присутні вшанували хвилиною мовчання.

У тематичному концерті взяли участь творчі колективи Будинку науки і техніки локомотивного депо, школи культури та мистецтв, центру дитячої творчості відділу освіти міської ради. У виконанні аматорів прозвучали популярні пісні воєнних років, сучасні пісні патріотичного спрямування, які додали присутнім сил, впевненості у завтрашньому дні. Емоційний вплив підсилили вміло підібрані відео- та фото-рядки часів Другої світової війни та сучасності.

p3140279.jpg
p3140268.jpg
p3140277.jpg
p3140253.jpg
p3140294.jpg
p3140317.jpg
p3140329.jpg
p3140328.jpg
p3140301.jpg
p3140332.jpg


adm. - 06.05.2016.