Logo

Telegram
Facebook

У місті проходить акція «Зупини СНІД.Пройди тест на ВІЛ!»


28 травня 2017 року, в рамках місячної регіональної акції «Зупини СНІД. Пройди тест на ВІЛ» до Всесвітнього дня пам’яті людей, які померли від СНІДу, на привокзальній площі ст.Синельникове-1 працював виїзний кабінет «Довіра». Роботу цього пункту організували спеціалісти міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з лікарем-інфекціоністом кабінету «Довіра» Синельниківської центральної районної лікарні Ольгою Миргородською.

Цього дня тест на ВІЛ пройшли за власним бажанням 33 громадянина, серед яких були як мешканці міста, так із інших населених пунктів, дорослі та діти. Позитивних результатів виявлено не було.

Ольга Миргородська нагадує, що ВІЛ-позитивна людина зовні не вирізняється з – поміж інших. ВІЛ-інфекція передається трьома основними шляхами: 1. під час статевого акту (через вагинальний секрет, сперму); 2. парентеральним шляхом через кров (вживання наркотиків, при переливанні крові від ВІЛ-позитивного донора, при використанні нестерильних інструментів в салонах краси, тату); 3.внутрішньоутробна передача ВІЛ плоду з током крові інфікованої матері або вже після народження через материнське молоко.

ВІЛ не передається: при спільному користуванні побутовими речами, посудом, роботі в одному приміщенні, у лазні та сауні, під час поцілунків, обіймах та рукостисканні, при чханні та кашлі, через поручні, дверні ручки, столи, стільці, при укусах комарів чи інших комах.

Сигналами для настороженості є: запалення мигдалин; запалення лімфатичних вузлів (частіше шийного); лихоманка понад 1 місяця (підвищення температури до 37-37,9 градусів, яка не знижується навіть після застосування жарознижувальних засобів); діарея, що триває більше 1 місяця; безпричинна втрата маси тіла на 10% і більше; тривалі і повторювальні пневмонії; затяжні і повторювальні гнійно-бактеріальні, грибкові, паразитарні захворювання, сепсис.

Для того, щоб не захворіти, лікар-інфекціоніст Ольга Миргородська радить громадянам дотримуватися таких кроків: по-перше, відмовитися від ризиків, що можуть призвести до зараження ВІЛ-інфекцією; по-друге, пройти тест на ВІЛ та дізнатися більше про цю інфекцію, залучившись до акції.

Пройти тест на ВІЛ з дотриманням вимог конфіденційності, безкоштовно, протягом 15 хвилин, можна у кабінеті «Довіра», що знаходиться в інфекційному корпусі Синельниківської центральної районної лікарні у понеділок-п`ятницю з 08:00 до 15:00 та в суботу з 8:00 до 12:00 години.

-p70428-112505.jpg


adm. - 28.04.2017.