Logo

Telegram
Facebook

У місті освітлено вулиці, які багато років були в темряві


"Протягом останніх років виконано значний об’єм робіт щодо забезпечення міста зовнішнім освітленням.

У 2017 році суттєву увагу приділено освітленню північної частини міста. За кошти міського бюджету тут встановлено 62 ліхтарі, відновлено 3,44 км мереж. 340 ліхтарів засвітилися у східній частини Синельникового. Тут встановлено понад 21 км електромереж," - повідомив під час зустрічі з представниками місцевих засобів масової інформації Андрій Романовських - начальник управління ЖКГ та комунальної власності міської ради.

Роботи були розпочаті у 2015 році та повністю завершені у 2017 в рамках міської програми "Освітлене місто", ініційованої міським головою Дмитром Зражевським. Досягнення оптимального освітлення вулиць міста, створення умов для безпечного руху транспорту та пішоходів, економія електроенергії - основні завдання даної програми, яка передбачає поетапний підхід до освітлення території Синельникового.

Відтепер освітлюється вся північна частина міста, за винятком тих ділянок, де встановити освітлення неможливо за технічних умов. На східній стороні - охоплено до семидесяти відсотків вулиць. В основному це - центральні артерії та всі вулички, розташовані паралельно залізниці. На електроопорах встановлено надійні LED-лампи потужністю 30 Вт з білим світлом. Закупка ламп дороговартісна, проте вони беруть значно менше електроенергії, строк експлуатації їх довший. Електромонтажні роботи вчасно та якісно виконала полтавська підрядна організація "Євробуденерго".

"Ми дуже раді, що тепер і на наших вулицях можна комфортно почувати себе у вечірній час. Вуличні ліхтарі освітлюють не лише дороги, а й пішохідні тротуари. Це дуже важливо: чимало дітей можуть спокійно повертатися додому з різних гуртків, секцій. У безпеці почуватимуть себе люди, які користуються послугами залізничного транспорту і пізно приїздять додому з роботи", - ділилися враженнями городяни при зустрічі із журналістами, висловлювали слова подяки всім, хто доклав зусиль, щоб вирішити актуальну для них проблему.

Роботи з відновлення мереж зовнішнього освітлення в місті продовжуватимуться і в наступних роках. Це один із пріоритетів роботи міської влади.

Днями було зафіксовано 2 злочини: на двох технічних пунктах (ТП), розташованих в районі школи №5 (північна частина міста) та школи №6 (східна сторона) невідомі особи розкомплектували дві шафи з автоматикою зовнішнього освітлення. В результаті цих дій частина вулиць знову занурилася у темряву. З боку міської влади сьогодні вживаються всі оперативні заходи, щоб знову придбати необхідне обладнання та відновити вуличне освітлення. Матеріали передані до правоохоронних органів.

Головний комунальник міста - керівник управління ЖКГ та комунальної власності міської ради Андрій Романовських закликає громадян не нищити ліхтарі, електрообладнання або будь-яке інше майно міста, а ставитися до нього дбайливо, як до власного. Це дозволить його лише примножити та витратити кошти громади на інші необхідні об'єкти.

sinelnikovo-pivnich-2.jpg
sinelnikovo-sxid-1.jpg
0-02-05-7c0bd44fb8b07d9fa69c69a32832300a86cbcfc240ed182890ad683f9f7a8a6b-full.jpg
0-02-05-f0e77f17b814cc40fbb5773cb45eb53efac76c66b6b17c82c941b5dc88e89e0c-full.jpg


adm. - 11.12.2017.