Logo

Telegram
Facebook

У міськвиконкомі для голів квартальних комітетів проведено семінар-нараду


У міськвиконкомі для голів квартальних комітетів міста проведено семінар-нараду. У нараді взяв участь міський голова Дмитро Зражевський.

На початку засідання до голів кварткомів звернулася Ірина Петрищук - заступник начальника Синельниківської дільниці Павлоградського управління по експлуатації газового господарства. Ірина Петрищук зазначила, що дільниця обслуговує 27 тисяч абонентів – мешканців міста та району. Згідно вимог Кодексу газорозподільних мереж, який визначає взаємовідносини оператора газорозподільних систем із суб’єктами ринку природного газу, громадяни зобов’язані вчасно надавати до газового господарства дані про використаний газ та здійснювати оплату. Абоненти повинні інформувати газовиків про фактично витрачені об’єми газу до 05 числа кожного місяця. Дані можна передати кількома способами: через Контактний центр, зателефонувавши на «гарячу лінію» управління, залишивши запис у спеціальному журналі, що знаходиться в приміщенні синельниківської дільниці, здійснивши вчасно оплату та отримавши квитанцію. Якщо ж за якихось причин дані від абонента не надійшли, йому доведеться заплатити за цей період по середньомісячному показнику.

Ірина Петрищук також нагадала, що змінився тариф оплати за спожитий газ: з 3,60 грн. на 6 грн.89 коп. Оплату необхідно проводити до 05 числа кожного місяця. В іншому випадку, контролер вам принесе попередження про відключення газу. Якщо протягом 10 днів ви не здійснили оплату, повторне попередження абоненту надійте поштою. В ньому вже буде вказано дату відключення від газової системи.

Проводити звірку даних з газовим господарством абоненти можуть з 01 жовтня 2016 року.

Про зміни у призначенні субсидій присутнім доповіла начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Олена Захарова. Так пенсіонерам, які перестали працювати у цьому році і не мають інших доходів, крім пенсії, при розрахунку розміру субсидії не будуть враховувати дохід за весь минулий рік, а брати до уваги лише розмір щомісячної пенсії.

Збільшено норму субсидії для користувачів твердим паливом і скрапленого газу. Проте до управління субсидіантам приходити не потрібно. Перерахунок буде зроблено автоматично.

Для непрацездатних громадян розрахунок субсидії за кожний місяць включає місячний дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму.

Олена Захарова наголосила, що перерахунок субсидії громадянам на новий опалювальний сезон (які вже є субсидіантами) буде здійснюватися автоматично управлінням без звернення громадян після ухвалення рішення міською владою про початок опалювального сезону 2016-2017 рр. для населення.. Прохання звертатися за виписками до управління після 28 жовтня 2016 року.

Олена Житченко, начальник Синельниківської станційно-лінійної дільниці №1 ПАТ «Укртелеком», звертаючись до квартальних відмітила, що в місті навколо «Укртелекому» склалася складна ситуація. Поряд зі крадіжками кабелю почастішали випадки шкідництва: злодії кабель просто перерізають і залишають на місці. В результаті мережа «Укртелекому» в місті практично знищена. Наразі підприємство працює над тим, щоб забезпечити зв’язком установи та організації, які є ключовими у життєдіяльності міста.

З боку правоохоронних органів в цьому напрямку є певні позитивні зрушення: проведено ряд затримань зловмисників, ведуться слідчі дії. Проте ситуація поки в цьому напрямку не є стабільною. Сьогодні «Укртелеком» готовий відновити мережу (для цього є необхідні матеріали), направити ремонтні бригади з інших міст, проте все залежатиме лише від ситуації в місті. Враховуючи всі обставини, планується, що Синельникове буде включено в обласний проект модернізації мереж. В рамках проекту буде проведено заміну телефонного кабелю на волокно-оптичний. Наразі спеціалісти готують попередні розрахунки. Аналогічна ситуація по області склалася і в місті Марганець.

За інформацією міського голови Дмитра Зражевського, виконавчим комітетом міської ради листи відповідного змісту направлено до обласних правоохоронних органів, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про святкування в місті 73- річниці з дня визволення від нацистських загарбників та 148-ї річниці від дня заснування міста квартальним доповіла Надія Красюк -начальник відділу культури та туризму міської ради. Так 21 вересня 2016 о 10.00 годині біля Меморіалу Слави в центрі міста відбудетьсямітинг та покладання квітів. Заходи до Дня міста пройдуть 24 вересня на стадіоні Синельниківської ДЮСШ. Розпочнуться о 16.00,завершаться о 24.00. В рамках заходів – урочиста частина, святкова торгівля, розваги для дітей, святковий флешмоб, вогняне шоу, святковий концерт, феєрверк. Надія Красюк запросила всіх відвідати заплановані заходи.

Секретар міської ради Олена Заіка ознайомила присутніх з результатами міського конкурсу «Краще подвір’я-2016». Комісія у складі дев’ятьох осіб побувала у кожному з 47 будинків, заявлених для участі в конкурсі та, згідно затвердженого положення, визначила 10 найкращих. Переможці отримають відзнаки та подарунки під час урочистостей до Дня міста. Олена Заіка подякувала всім за допомогу в проведенні конкурсу, висловила сподівання, що наступного року кількість учасників значно збільшиться.

До начальника Синельниківського міського комунального підприємства «Виробниче об’єднання житлово-комунального господарства» Валерія Швеця питань щодо вивозу твердих побутових відходів цього разу не було. Голови кварткомів назвали місця на кварталах, де необхідно прибрати стихійні сміттєзвалища, видалити аварійні дерева, відновити зовнішнє освітлення, провести покіс трави, встановити дорожній знак.

Інженер-еколог управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради Інна Базікова вкотре нагадала, що згідно з Правилами благоустрою території міста категорично забороняється випалювати суху рослинність, розпалювати багаття, спалювати листя, сміття. Порушення у цій сфері тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів (від 340 до 1360 грн.) і на посадових осіб та громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.). Опале листя можна компостувати (цей спосіб є найбільш безпечним) або ж укладати договори з комунальними службами на вивіз сміття, в тому числі листя.

Начальник відділу архітектури та містобудування міської ради Світлана Шеремет повідомила, що в місті перейменовано 42 вулиці та 2 провулки. За кошти міського бюджету планується виготовити таблички з новими назвами вулиць та номерами будинків. Для цього спочатку необхідно провести інвентаризацію будинків на цих вулицях.

Не обійшли увагою квартальні й питання щодо ситуації, що склалася на міському сміттєзвалищі. Відповідь дав міський голова Дмитро Зражевський, зазначивши, що минулого тижня на території міського сміттєзвалища були виявлені вантажні автомобілі з номерами інших областей, які вивантажували сміття протягом кілької днів без відповідногодозволу міської ради. За даним фактом міською владою були направлені відповідні матеріали до Синельниківського відділу поліції, місцевої прокуратури,суборендаря - ТОВ "Іноваційна фінансова група", скликано дві позачергових сесії міської ради. На 13-й позачерговій сесії депутати одноголосно ухвалили рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки, на якій розташовано звалище твердих побутових відходів. На під'їздах до смітнитка чергували поліцейські пости. Нових фактів вивозу сміття з інших міст на даний час не зафіксовано. Під час виїзного засідання комісії з питань ТЕБ та НС встановлено, що радіаційний фон на сміттєзвалищі в нормі.

Керівник міста подякував всім пересічним громадянам,громадським організаціям, їх активістам, депутатам міської та обласної ради, хто доклав зусиль для оперативного вирішення цього питання. «Відтепер полігону в місті Синельниковому не існує, - наголосив міський голова. - Це буде просто земельна ділянка для збору сміття, опікуватися нею буде міське комунальне підприємство «ВО ЖКГ».Сьогодні більшість побутового сміття нашого міста вивозиться в м.Дніпро компанією «Дніпрокомунтранс». Міські майданчики для сміттєвих контейнерів побудовані під машини з боковим навантаженням, саме тому контейнери «Дніпрокомунтрансу» наразі стоять поруч, адже машини цього підприємства - з заднім навантаженням. Якщо за результатами тендеру в наступному році місто укладе угоду з цією компанією, всі майданчики для сміття будуть переобладнані.

Міський голова зупинився і на іншій проблемі: незаконні поховання на закритому кладовище по вулиці Робочій, де днями працівниками міського комунального підприємства «Ритуальні послуги» зафіксовано випадок так званого «свіжого» захоронення. Такі послуги без відповідних на те документів громадянам надала приватний підприємець міста. За даним фактом на порушницю складено адміністративний протокол, направлено відповідні матеріали до Синельниківського відділу поліції та місцевої прокуратури для оцінки дій громадянки.

Дане кладовище закрите з 1982 року, поховання тут заборонені. Поблизу останнього ряду могил проходить труба діаметром 300 мм міських водопровідних мереж, тут визначена охоронна зона. Та попри постійні попередження з боку комунальників, міської влади, факти захоронення на забороненій території все ж таки трапляються, що, в разі пошкодження труби, може призвести до надзвичайної ситуації в місті.

Керівник міста звертається до мешканців міста з проханням суворо дотримуватися чинних нормативно-правових актів. Що ж до діяльності приватних підприємців, які планують надавати ритуальні послуги, то їм необхідно укласти угоду з міським комунальним підприємством «Ритуальні послуги», затвердити розцінки на послуги, після цього проводити захоронення лише на території кладовища у східній частині міста, оскільки інші закриті.

Наприкінці засідання міський голова Дмитро Зражевський поділився планами, які будуть реалізовані до кінця цього року, серед яких – завершення робіт по освітленню північної та східної частин міста, проведення капітального ремонту вулиці Космічної, улаштування тротуарів.


adm. - 20.09.2016.