Logo

Telegram
Facebook

У міськвиконкомі для голів квартальних комітетів проведено черговий семінар


У міськвиконкомі під головуванням секретаря міської ради Олени Заіки для голів квартальних комітетів міста проведено семінар-нараду.

У засіданні взяли участь представники Дніпропетровської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» - Андрій Тонкошкур - заступник директора та Андрій Грац - начальник центру інформаційних технологій. Вони ознайомили квартальних із намірами щодо підвищення рівня надання послуг «Укрпоштою» в місті. Так в планах – відновлення роботи відділень зв’язку в районі ст.Синельникове-2 та Синельникове-1, проведення ремонтних робіт у приміщенні поштового відділення на мікрорайоні по вулиці Миру,34.

Також поштовики прагнуть до того, щоб в місті створити єдиний розрахунковий центр по сплаті за комунальні послуги. Це дасть можливість впровадити електронну систему оплати за комунальні послуги, кожному абоненту отримати повну інформацію про стан своїх рахунків, здійснювати платежі без додаткових комісійних зборів, створити нові робочі місця, Також у планах на майбутнє – надання страхових послуг, залученнялистонош до прийняття розрахунків від населення на дому тощо. Андрій Тонкошкур закликав квартальних долучитися до інформаційної кампанії щодо послуг, що надаватиме «Укрпошта» в місті.

Про зміни в законодавстві щодо призначення державних адресних допомог присутнім доповіла Світлана начальник відділу грошових виплат і компенсацій управління праці тасоціального захисту населення міської радиуправління праці та соціального захисту населенняміської ради. Так, за словами Світлани Бутурлакіної, посилено соціальний захист осіб, які доглядають за дітьми-інвалідами. З 01 січня 2017 року надбавка на догляд за дитиною-інвалідом віком до 18 років призначається незалежно від факту роботи, навчання, служби одному з батьків, прийомних батьків, батьків – вихователів дитячого будинку сімейного типу, усиновителів, опікуну, піклувальнику у разі догляду за дитиною– інвалідом підгрупи А, а також одинокій матері (одинокому батьку) у разі догляду за дитиною– інвалідом.

Відповідно до змін, внесених у Закон України „Про психіатричну допомогу”, розмір грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним, буде дорівнювати різниці між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців, але не може бути більше ніж прожитковий мінімум на одну особу за місяць (було мінімальна заробітна плата).

Згідно зі змінами додеяких постанов Кабінету Міністрів України, скасовано наданнядовідокпро склад сім’ї: для призначення державних допомог: особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, малозабезпеченим сім’ям, тимчасової допомоги. Цю інформацію заявникнадає в декларації про доходи та майновий стан сім’ї.

При призначенні допомог для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої групи, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні 2-х прожиткових мінімумумів, для другої групи, - трьох прожиткових мінімумів, третьої групи, - чотирьох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб, чинного на відповідний місяць.

Андрій Ванівський, заступник начальника Синельниківського МРВ ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області, зупинився на такому важливому питанні, як дотримання правил пожежної безпеки в побуті. За його словами, за 2016 рік в Дніпропетровській області було зареєстровано 9569 пожеж, з яких 86% - у житловому секторі. У місті Синельниковому та Синельниківському району у минулому році сталося 219 пожеж проти 120 у 2015, в результаті чого було травмовано 4 осіб, 6 громадян загинули.

З початку 2017 року в місті рятувальникам довелося гасити 4 пожежі. Як правило, причинами пожеж є порушення елементарних правил пожежної безпеки, в тому числі під час експлуатації пічного опалення, електронагрівальних приладів. Щоб запобігти надзвичайним подіям з вогнем, спеціальна комісія у складі представників різних служб міста планує побувати у будинках, де використовується пічне опалення, поспілкуватися з господарями, перевірити правила експлуатації печей та провести роз’яснювальну роботу щодо упередження біди. Усім квартальним Андрій Ванівський роздав інформаційні листівки та закликав до спільної праці щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед населення міста.

На попередньому засіданні головам квартальних комітетів було повідомлено, що з 01 лютого 2017 року вивіз твердих побутових відходів у місті буде здійснювати товариство «Дніпрокомунтранс». Відповідну угоду міською радою з підприємством укладено на 1 рік.

Протягом минулого тижня квартальні спільно з уповноваженим представником підприємства Оленою Карвель працювали над тим, в яких місцях зручніше встановити сучасні контейнери для сміття. На цьому засіданні Олена Карвель ознайомила квартальних із попереднім варіантом розташування контейнерів. Передбачається, що контейнери будуть встановлені до кінця січня поточного року. Представник «Дніпрокомунтранса» наголосила, що вивіз сміття планується проводити тричі на тиждень. При необхідності можливі зміни у дислокації контейнерів та їх чисельності.

Як повідомила Тетяна Юровлік кожному домоволодінню необхідно укласти угоду на надання послуг. Кожний абонент матиме свій особистий рахунок, отримуватиме квитанцію з розрахунками. Для цього в місті працюватимуть визначені пункти прийому громадян. За бажанням, абоненти можуть орендувати контейнер індивідуально. Наразі підприємство проводить відповідні розрахунки вартості цієї послуги.

Як повідомляв керівник підприємства Валерій Лубинський раніше, оплату необхідно буде здійснювати щомісячно до 20 числа звичним для людини способом: чи то через банківські установи, чи то через поштові відділення. Готівкових розрахунків між підприємством та споживачами послуг не буде. Таким чином городянам в день збирання відходів не треба буде чекати на контролера, щоб здійснити розрахунки, отримати відповідні відмітки у абонентській книжці. Громадяни, які не укладуть угоди з ТОВ «Дніпрокомунтранс», будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Штрафні санкції будуть значно перевищувати розмір абонплати.

Наприкінці засідання секретар міської ради Олена Заіка привітала з днем народження голову квартального комітету №15 Антона Хоруженка, який очолює комітет вже багато років. У свою чергу, квартальний вручив представнику міської влади унікальне видання – історичний нарис про м.Синельникове, до підготовки якого були залучені небайдужі до свого міста, його історії земляки.


adm. - 17.01.2017.