Logo

Telegram
Facebook

У міськвиконкомі для голів квартальних комітетів проведено черговий семінар


Під час засідання обговорено питання про пільговий проїзд громадян в міському автотранспорті загального користування у 2016 році.

Як повідомила секретар міської ради Олена Заіка, сьогодні в місті проживає 10 800 громадян пільгових категорій, серед яких 8 240пенсіонерів. До недавнього часу, компенсацію за пільговий проїзд перевізникам надавала держава. На сьогоднішній день ці витрати покладені на місцеві бюджети.

За інформацією Олександра Зинов’єва - голови правління приватного акціонерного товариства "Автотранспортне підприємство -11215", сьогодні в місті громадян пільгових категорій обслуговують 2 автобуси, інші працюють в режимі маршрутного таксі. Усі автобуси працюють згідно затверджених графіків, нарікань з боку мешканців на роботу автоперевізника немає.

Олена Захарова, начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради зазначила, що для відшкодування витрат підприємства, у місті була створена спеціальна комісія, яка визначила фактичні обсяги компенсації за пільговий проїзд в міському автомобільному транспорті за 10 місяців поточного року. Сума витрат становить 809 тис.грн. Враховуючи середні показники пасажиропотоків, до кінця року витрати зростуть до 1 млн.грн. З міського бюджету буде компенсована левова частина коштів, частину витрат візьме на себе автотранспортне підприємство. Перевезення пасажирів-пільговиків продовжуватиметься і надалі. Наразі на рівні Міністерства соціальної політики вивчається пропозиція щодо надання адресної компенсації громадянам пільгових категорій. Проте остаточного рішення в цьому питанні ще немає.

Правом безкоштовного проїзду можуть скористатися громадяни, пред’явивши водієві пільгове посвідчення. На превеликий жаль, частина пільговиків, сідаючи в автобус, таких документів з собою не мають. Тому Олена Захарова звернулася до голів квартальних комітетів з проханням провести серед мешканців кварталів роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримання правил пільгового проїзду в автотранспорті загального користування.

Про стан справ щодо невиробничого травматизму на залізничному транспорті присутнім доповіла Наталія Домбровська – інженер з охорони праці Регіональної філії «Придніпровська залізниця» Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця». Так у 2016 році вже зареєстровано 500 випадків наїзду рухомого складу на громадян, в результаті чого травми, несумісні з життям, отримала 321 осіба (минулого року – 477 випадків, 305 смертей). Основна причина трагедій – порушення громадянами правил поведінки на залізниці: перехід колій у невстановлених місцях, намагання пролізти під вагонами, або вилізти на їх дахи.

Представник залізничників закликала квартальних до співпраці шляхом розповсюдження інформації серед населення про неухильне дотримання правил поведінки на залізниці, серед яких: бути особливо уважним та пильним у зоні підвищеної небезпеки; не ходити залізничними коліями та не переходити їх у невстановлених місцях. Для цього є пішохідні мости. Перед перетином залізничних колій обов’язково оглядати їх по обидва боки. Ніколи не перебігати перед поїздом. Після проходу поїзда не поспішати переходити колію, бо сусідньою колією може рухатися інший поїзд. Не пролазити на не залазити на дахи вагонів. Треба завжди пам’ятати: «Спробуєш зберегти хвилину – можеш втратити життя!»

Андрій Романовських, начальник управління ЖКГ та комунальної власності міської ради, проінформував квартальних про роботи, що проводяться в місті по благоустрою його території. У 2016 році, вперше за багато років, значну увагу приділено створенню комфортних умов для пішоходів - ремонту тротуарів. Старе асфальтоване покриття поступово замінюється новим або ж на сучасну залізобетонну плитку. Поточним ремонтом охоплено ділянки тротуарів по вулицях: Воїнів-афганців, Миру, Козацька, Ватутіна. Капітально відремонтовані тротуари по вулицях: 25 Дивізії, Ватутіна, Залізнична. Ведуться роботи по вул.Миру. В найближчих планах - виконання робіт по вул. Каштановій (від вул.Покровської до школи №3).

Наразі завершується капітальний ремонт вулиці Космічної, для пішоходів тут також облаштовано тротуар. Найближчим часом вулиця буде відкрита для руху автотранспорту.

Тривають роботи по капремонту дороги по вулиці Кирпичній до с.Новогніде. Нове асфальтоване покриття з'явилося після капремонту на дорогах по вулицям: Горького, Маяковського, Кутузова, Виконкомівська.

Начальник управління ЖКГ міста висловив стурбованість тим, що вже зафіксовано кілька випадків розкрадання плитки з нових тротуарів. Антон Хоруженко, голова квартального комітету №15, подякував міській владі за проведену роботу по створенню комфортних умов проживання для синельниківців, звернувся з пропозицією до колег провести профілактичні бесіди з мешканцями кварталів щодо дбайливого ставлення до майна громади. Таку роботу він особисто вже провів на своєму кварталі.

Зауважень до роботи Синельниківського міського комунального підприємства «ВО ЖКГ» протягом листопада поточного року у квартальних не було.


adm. - 15.11.2016.