Logo

Telegram
Facebook

У міськвиконкомі для голів квартальних комітетів міста проведено семінар - нараду


Під головуванням секретаря міської ради Олени Заіки у міськвиконкомі для голів квартальних комітетів міста проведено семінар-нараду.

На початку засідання виступила Олена Сачко - головний лікар комунального закладу охорони здоров’я «Синельниківський центр первинної допомоги Синельниківської міської ради», яка ознайомила квартальних з роботою медичного закладу. Зокрема повідомила, що у зв'язку з ліквідацією відомчої медицини, колишню лікарню залізничників реорганізовано у даний міський комунальний заклад охорони здоров’я.

Центр розпочав роботу з 01 жовтня 2016 року і створений для надання якісних медичних послуг населенню м.Синельникового. До цього часу місто взагалі не мало свого медичного закладу, послуги синельниківцям надавала Синельниківська центральна районна лікарня, розташована на території міста.

На сьогоднішній день до складу центру входить три амбулаторії. Дві працюють за адресою: вул.Миру,52 (на базі Синельниківської центральної районної лікарні) та одна по вул..Виконкомівській, 32 (на базі колишньої поліклініки Вузлової лікарні ст.Синельникове- 2).

Після капітального ремонту одна з амбулаторій, що знаходиться на базі ЦРЛ, буде переміщена за адресою: Гагаріна, 3 (у приміщення колишньої Вузлової лікарні ст.Синельникове -2).

Місто умовно розділено на три райони, амбулаторії обслуговують населення за місцем проживання.

Робота центру спрямована на надання населенню доступної, своєчасної, якісної та ефективної первинної медико-санітарної допомоги; проведення профілактичної роботи, заходів з попередження і своєчасного виявлення захворювань, зменшення рівня ускладнень, інвалідності та смертності населення.

Олена Сачко звернула увагу присутніх, що 24 березня в усьому світі відзначається День боротьби з туберкульозом. Протягом 2016 року в м.Синельникове захворіли цим недугом 9 осіб, з них виявлено хворобу у 4 осіб в занедбаних стадіях при профоглядах та у 2 осіб, які протягом двох років не обстежувались флюорографічно.

З метою інформування синельниківців про актуальність проблеми боротьби з туберкульозом, про усвідомлення відповідальності за власне здоров’я та здоров’я своїх близьких, у м. Синельниковому буде проведено низку інформаційно-профілактичних заходів в закладах освіти та у трудових колективах підприємств, установ та організацій.

Головний медик міста ознайомила квартальних з основними симптомами хвороби та профілактичними заходами,серед яких:проведення щорічних флюорографічних оглядів з метою виявлення патологічних станів у легенях (на базі Синельниківської ЦРЛ вул. Миру, 52); проведення туберкулінодіагностики дітям до 14 років (реакції Манту); необхідність звернення до лікаря при наявності кашлю, що триває більше 2-х тижнів, або інших симптомів (підвищення температури тіла, лихоманка, підвищена пітливість, особливо ввечері та вночі, не мотивована втома та слабкість).

Олена Сачко звернулася до квартальних із проханням допомогти медикам у проведенні роз’яснювальної роботи серед мешканців кварталів, які можуть потрапити у групу ризику. Усім квартальним були роздані інформаційні матеріали.

З порядком проведення виписки і прописки фізичних осіб квартальних ознайомила Ольга Куслива - начальник відділу реєстрації міської ради. За словами Ольги Миколаївни, з 04 квітня 2016 року, згідно з законодавством, функція реєстрації /зняття з реєстрації місця проживання/перебування (іншими словами – «прописка-виписка») перейшла до компетенції виконавчих органів сільських, селищних, міських рад. Відтепер зареєструвати місце проживання чи знятися з обліку в місті Синельниковому можна у відділі реєстрації міської ради через надання пакету документів до центру надання адміністративних послуг Синельниківської міської ради за адресою: м. Синельникове, вул. Богми, буд. 3-а, І поверх. Графік роботи: понеділок - середа з 8.00-17.00,четвер з 8.00-20.00,п’ятниця з 8.00-15.45, без перерви на обід.

Наразі, знявшись з реєстрації з попереднього місця проживання, необхідно зареєструватися за новим місцем проживання протягом 30 днів. Розмір адміністративного збору за «прописку» становить 13,60 грн. Якщо не зареєструватися протягом певного терміну, доведеться заплатити 40,80 грн.

Батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження. У разі порушення строків реєстрації, на громадян складається протокол про адміністративні порушення.

Олена Захарова, начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради, повідомила головам кварткомів, що згідно чинного законодавства, рішення про опіку та піклування над недієздатною особою приймає суд. До повноважень управління входить призначення та реєстрація помічника фізичній дієздатній особі, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки. Для оформлення відповідних документів необхідно звертатися до спеціаліста, який знаходяться в к.13 управління за адресою: вул..Довженка,36.

Про запобігання виникнення пожеж та заборону спалу сухої рослинності в місті квартальних проінформував Сергій Пасічник - головний інспектор Синельниківського міськрайонного відділу ГУ Дніпропетровської служби надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області. Сергій Пасічник зазначив, що протягом 2017 року в місті та районі сталося 32 пожежі. З настанням весни, проведенням робіт по прибиранню прибудинкових територій зафіксовані випадки спалу сухої рослинності. В результаті недотримання громадянами правил пожежної безпеки травмована 1 людина, 4 громадян загинули.

З метою попередження таких випадків, пожежники проводять активну інформаційну компанію серед населення міста. Долучитися до цієї важливої справи Сергій Пасічник просить і голів квартальних комітетів, адже окремі мешканці до цього часу використовують пічне опалення.

Інна Базікова, головний спеціаліст (інженер-еколог) управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради, вкотре наголосила, що в місті категорично заборонене спалювання листя, сухої рослинності. За порушення Правил благоустрою міста громадяни будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Опале листя, суху рослинність необхідно збирати в мішки, які будуть вивезені комунальниками під час збору сміття по місту. Інна Базікова повідомила, що з метою наведення належного санітарного стану, в містіпройдуть два суботники: 06 та 29 квітня, поновлено і так звані «чисті» четверги.

Стихійні сміттєзвалища приберуть працівники міського комунального підприємства «ВО ЖКГ». За словамивиконуючої обов’язки начальника Євгенії Запари, вже затверджено графік їх ліквідації. На сьогоднішній день їх налічується 9. Роботи по ліквідації сміттєзвалищ планується завершити до Пасхальних свят.

Прибирання території кладовищ буде проводити міське комунальне підприємство «Ритуальна служба». Як повідомив його керівник Володимир Лобанов, буде також проведено підвіз землі та піску.

Наприкінці засідання квартальні визначили коло проблем, над вирішенням яких працюватимуть найближчим часом спільно з міською владою, поздоровили іменинників.


adm. - 21.03.2017.