Logo

Telegram
Facebook

У міськвиконкомі для голів квартальних комітетів міста проведено семінар - нараду


20 грудня 2016 року у міськвиконкомі для голів квартальних комітетів міста проведено семінар-нараду. У семінарі взяв участь міський голова Дмитро Зражевський.

Першим у порядку денному присутні розглянули питання про те, як буде організована робота по вивозу твердих побутових відходів у місті в наступному році.

Як повідомив Дмитро Зражевський, за результатами конкурсу, проведеного на початку грудня, з 01 лютого 2017 року вивіз сміття буде здійснювати товариство «Дніпрокомунтранс» на два офіційні сміттєзвалища м.Дніпра. Відповідну угоду міською радою з підприємством укладено на 1 рік.

Про роботу підприємства детально розповів його керівник Валерій Лубинський. Передбачається, що сучасні контейнери для збору відходів будуть встановлені не лише на мікрорайонах, а й в приватному секторі міста. Квартальні разом із мешканцями визначатимуть зручні місця їх дислокації. Кількість контейнерів буде розрахована та встановлена відповідно до санітарних норм чинного законодавства. Вивіз сміття, за попередніми розрахунками, буде проводитися тричі на тиждень. У разі необхідності - буде збільшено до п'яти.

У місті планується відкрити абонентський відділ. Підприємство з кожним домоволодінням укладе угоду на надання послуг. Буде враховуватися кількість осіб, які в ньому проживають. Розмір сплати за вивезення сміття з однієї людини в цілому не збільшиться, залишаться пільги та субсидія для людей, які ними користуються. Кожний абонент матиме свій особистий рахунок, отримуватиме квитанцію з розрахунками. Оплату необхідно буде здійснювати щомісячно до 20 числа звичним для людини способом: чи то через банківські установи, чи то через поштові відділення. Готівкових розрахунків між підприємством та споживачами послуг не буде. Таким чином городянам в день збирання відходів не треба буде чекати на контролера, щоб здійснити розрахунки, отримати відповідні відмітки у абонентській книжці.

Громадяни, які не укладуть угоди з ТОВ «Дніпрокомунтранс», будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Штрафні санкції будуть значно перевищувати розмір абонплати.

Міський голова Дмитро Зражевський висловив сподівання, що в місті вивіз сміття буде організовано на більш високому рівні, зменшиться кількість несанкціонованих сміттєзвалищ, адже відстань до контейнера, встановленого на вулиці, буде набагато ближчою, ніж до найближчої лісосмуги. Наприкінці року будуть підведені підсумки роботи підприємства та зроблені висновки щодо подальшої співпраці з компанією.

Як повідомив Валерій Швець, керівник Синельниківського комунального підприємства "ВО ЖКГ", протягом січня вивіз сміття по місту здійснюватимуть ще синельниківські комунальники. Техніка працюватиме 3 січня на першому та другому кварталах, а вже з 10 числа за звичайним графіком.

Представник Синельниківського об’єднаного міського військового комісаріату Світлана Тараненко подякувала квартальним за допомогу в організації проведення приписки юнаків 2000 року народження до призовної дільниці, що проходитиме з 01 січня 2017 року по 31 березня 2017 на підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”. Явці на приписку підлягають усі громадяни, які народились з 1 січня по 31 грудня 2000 року включно, котрі постійно або тимчасово проживають на території міста, а також громадяни старшого призовного віку, які не були прописані раніше.

Про роботу Синельниківського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області у 2016 році присутнім доповів Віталій Потоцький – заступник керівника. За його словами, після реорганізації структури, значно скоротилося кількість дільничних інспекторів: замість двадцяти сьогодні місто та район обслуговують дванадцять, з яких Синельникове - лише п'ять. Проте при черговій частині створеногрупишвидкого реагування, які повинні оперативно виїжджати на місця правопорушень.

Заступник начальника патрульної служби Синельниківського відділення поліції Антон Банний повідомив квартальним прізвища дільничних інспекторів, закріпленими за адміністративними дільницями, надав контактні телефони для співпраці.

З програмою новорічно-різдвяних заходів учасників семінару ознайомила Надія Красюк – начальник відділу культури та туризму міської ради, яка запросила мешканців міста відвідати такі заходи на центральній площі міста: 28 грудня 2016 року - відкриття Головної ялинки міста (початок о 14.30); 29-30 грудня 2016 р., 02-07січня 2017р., 14 січня 2017р. (початок об 11.00) – народні гуляння, розважальні заходи біля Головної ялинки міста. У Будинку науки і техніки локомотивного депо з 02 по 04 січня 2017об 11.00 проходитиме театралізована вистава «Новорічний казковий мікс». У центрі дитячої творчості (вул.Богми,8) 03-04 січня 2017 о 12.00 відбудеться новорічне свято для дітей навчальних закладів міста «Новорічні пригоди півника».

Вітання з наступаючими новорічно-різдвяними святами від депутата Дніпропетровської обласної ради Василя Астіона квартальним передала його помічник Надія Шалахманова.

Наприкінці засідання секретар міської ради Олена Заіка подякувала квартальним за плідну співпрацю протягом 2016 року, побажала всім миру, добробуту, натхнення та успішної реалізації проектів, спрямованих на створення комфортних умов проживання городян, у наступному, 2017 році.


adm. - 21.12.2016.