Logo

Telegram
Facebook

У міськвиконкомі для голів квартальних комітетів міста проведено семінар - нараду


Як зазначила секретар міської ради Олена Заіка, у зв’язку з початком нового опалювального сезону, у громадян виникає багато питань щодо призначення субсидій.

Зі змінами у призначенні житлової субсидії, затверджених відповідною постановою КМУ від 08.09.2016 №635, присутніх ознайомила начальник відділу грошових виплат і компенсацій управління праці та соціального захисту населення міської ради Світлана Бутурлакіна.

Так відтепер до сукупного доходу не включається вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, суми, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівникові за ушкодження його здоров’я, що пов’язане з виконанням ним трудових обов’язків (регрес).

Для осіб, які протягом року, за який враховуються доходи для призначення субсидії, перебували на строковій військовій службі, середньомісячний сукупний дохід незалежно від отриманих (не отриманих) такою особою доходів визначається на рівні половини розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня року, за який враховуються доходи.

У разі, коли на час звернення за призначенням субсидії особа є непрацюючим пенсіонером, який не має інших доходів, крім пенсії, до її середньомісячного сукупного доходу враховується розмір пенсії за місяць, що передує місяцю, з якого призначається субсидія.

Відповідно до внесених змін, особа, яка не згодна з рішенням про проведення розрахунку субсидії на наступний період та має додаткові обставини, які безпосередньо впливають на визначення розміру сукупного доходу за попередній період, повідомляє про це управління письмово та подає відповідні підтвердні документи для проведення перерахунку субсидії в межах строку призначення.

Видача повідомлень про перерахунок субсидії на зимовий період розпочнеться в управлінні з 01 листопада 2016 року. Повідомлення будуть видаватися і у вихідні дні: 05,06,12 та 13 листопада з 8-00 до 14-00 години. Громадянам, які є субсидіантами, при собі необхідно мати старе повідомлення про призначення субсидії.

З роботою Синельниківського бюро правової допомоги квартальних ознайомив його директор Микола Черваньов. За словами керівника установи, бюро розпочало роботу 01 вересня 2016 року за адресою: вул. Богми, 4а, в приміщенні «Укрпошти».

Бюро працює в рамках соціальної програми Уряду і надає безоплатну правову допомогу громадянам, які потребують додаткової допомоги від держави. Для отримання безкоштовної правової допомоги мешканцям міста необхідно надати документи для підтвердження приналежності до однієї з категорій, визначених Законом України «Про безоплатну правову допомогу», копію паспорта, ідентифікаційного номера, довідки про доходи.

На сьогоднішній день в бюро побували вже 130 громадян, скористалися послугами адвокатів 3 особи. Роботу адвокатів оплачує держава.

Працівники Синельниківського бюро правової допомоги готові проводити виїзні зустрічі з мешканцями міста на кварталах. Для цього необхідно квартальним проінформувати людей, визначити місце та час проведення зустрічей. Контактний телефон працівників бюро: 0955028330.

Про порядок проведення реєстрації місця проживання громадян головам квартальних комітетів доповів начальник центру надання адміністративних послуг Олег Корнєв. Зокрема він зазначив, що з квітня 2016 року функція реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування перейшла до компетенції міських рад. Донедавна цим займалася Державна міграційна служба.

Відтепер зареєструвати місце проживання чи знятися з обліку в місті можна у центрі надання адміністративних послуг Синельниківської міської ради, що знаходиться за адресою: вул. Богми,3а. Центр працює з понеділка по четвер з 08.00 до 17.00, у п’ятницю – з 08.00 до 15.45.

Наразі, знявшись з реєстрації з попереднього місця проживання, необхідно зареєструватися за новим місцем проживання протягом 30 днів. Розмір адміністративного збору за «прописку» на сьогоднішній день становить 12,33 грн. Якщо ж не зареєструватися протягом визначеного терміну, громадянам доведеться заплатити 36,98 грн.

Згідно вимог чинного законодавства, обов’язково повинні бути прописані діти, які народжуються з квітня 2016 року. Реєстраційні дії батьки мають провести протягом трьох місяців від дня народження немовля. При порушенні строків, на безвідповідальних дорослих буде складено протокол про адміністративні порушення. При реєстрації місця проживання дитини батькам-порушникам доведеться сплатити 36,98 грн. замість 12,33 грн.

Олег Корнєв наголосив, що при зміні назв вулиць у зв’язку з перейменуванням, громадяни адміністративний збір не сплачують.

Представник міського комунального підприємства «ВО ЖКГ» Євгенія Запара повідомила, що вивіз твердих побутових відходів з приватного сектору в цілому проходить за графіком. Винятком стали лише два квартали, де роботи не були проведені вчасно через сильний дощ. Наразі комунальники усувають недоліки.

Начальник відділу архітектури та містобудування міської ради Світлана Шеремет повідомила, що у зв’язку перейменуванням вулиць, в Синельниковому за кошти міського бюджету планується виготовити таблички з новими назвами вулиць та номерами будинків. Найближчим часом голови кварталів повинні зібрати та надати до виконавчого комітету міської ради заяви мешканців кварталів щодо надання їхньої згоди для розміщення на будинках нових табличок.

Наприкінці засідання квартальні окреслили низку питань, які є проблемними на кварталах, серед яких: відновлення зовнішнього освітлення, обрізка небезпечних дерев.


adm. - 18.10.2016.