Logo

Telegram
Facebook

У громаді презентували проєкт «ТитаниUA»


У Синельниківській громаді презентували соціально-освітній  проєкт  «ТитаниUA», започаткований начальником Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергієм Лисаком. 

 «ТитаниUA» - це про захисників і для захисників. Спрямований на адаптацію до мирного життя, комплексної реабілітації оборонців, які повертаються з російсько-української війни через важкі поранення, ампутації.

На захід запросили ветеранів з дружинами. З  воїнами зустрілися міський голова Дмитро Зражевський, представники соцзахисту, центру зайнятості, спортивної сфери, громадської організації «Крила надії Синельниківщини». 

Під час відкритого діалогу обговорили питання фізичного  та психологічного відновлення ветеранів, соціального захисту, їх працевлаштування,  відкриття власної справи.

Набутим досвідом з побратимами поділилися амбасадори проєкту Максим Шункін (місто Дніпро),  Олексій Мороз (із нашої громади), ветеран війни з Першотравенська Віталій Оборонко.

«Цей проєкт допомагає  нашим хлопцям повернутися до цивільного життя. Ми спілкуємося з ними за принципом «рівний-рівному». Ми вже пройшли важкий шлях лікування, реабілітації і готові поділитися своїм позитивним досвідом з іншими.  А ще - надихнути хлопців не здаватися перед труднощами, а йти вперед, як би не було важко», - говорить амбасадор Максим Шункін.

Повертаючись з фронту, ветерани, які втратили здоров’я, стикаються з багатьма проблемами. Зорієнтуватися в мирному просторі допоможе довідник - «Путівник ветерана», який презентували присутнім. Тут зібрана корисна та важлива інформація по нашому місту, яка стане  в нагоді кожному.

А ще на всіх присутніх чекав майстер - клас від майстрині петриківського розпису, керівника міського клубу «Гроно калинове» Анни Кіпрової. Воїни та їх дружини долучилися до створення колективної символічної картини в стилі різнобарвної петриківки «Дерево життя». Дружини ветеранів разом із майстринею виготовили також обереги для захисників України.

Міський голова Дмитро Зражевський зазначив, що такі заходи важливі для наших ветеранів. Вони допомагають їх об’єднати, з’ясувати нагальні проблеми, з якими стикаються воїни, коли повертаються додому,  сприятимуть їх більш скорішому психологічному розвантаженню та адаптації до цивільного життя. 

Керівник міста зазначив, що наступного року в місті планується відкриття реабілітаційного центру для ветеранів. Будівельні роботи вже ведуться. Триває підготовка лікарів.

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 15.10.2024.

Українська
Англійська