Logo

Telegram
Facebook

У бюджетних установах буде тепло


19 жовтня 2021 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася позачергова 11 сесія міської ради. На засіданні депутати розглянули одне єдине питання: про внесення змін до бюджету Синельниківської міської територіальної громади на 2021 рік.

За словами міського голови Дмитра Зражевського, в Дніпропетровській області було оголошено надзвичайну ситуацію через відсутність постачання газу в бюджетні установи у зв’язку з різким зростанням ціни на газ. «Сьогодні ще відсутнє тепло і в бюджетних установах нашого міста. Проте ми вже розуміємо, що за куб газу нам доведеться платити 16,8 грн., і для проходження опалювального сезону нам необхідно виділити додаткові кошти», – зазначив міський голова Дмитро Зражевський.

Тож народні обранці одноголосно схвалили запропоновані зміни до головного фінансового документу міста, з якими ознайомила присутніх начальник фінансового управління міської ради Лариса Кірпічова.

Кошти в сумі 3,2 млн. грн., що виникли в результаті економії, вирішили спрямували на оплату послуг з постачання електроенергії та природного газу бюджетним установам міста, серед яких – міська лікарня та центр первинної медико-санітарної допомоги, ліцеї, садочки, соціальні заклади.

«Все, що залежить від міської влади, вже зроблено. Чекаємо на рішення газопостачальників, - говорить міський голова Дмитро Зражевський. – Відсьогодні вже розпочали опалення міської лікарні, щоправда ще за ринковою ціною. Тепло у садочки, думаю, надійде вже до кінця тижня. У закладах загальної середньої освіти міста з 18.10.2021 розпочато канікули. Сподіваюся, що наші діти повернуться до навчання вже у теплі приміщення і в інші бюджетні установи також найближчим часом надійде довгоочікуване тепло».


adm. - 19.10.2021.